tost30 Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Witam Jestem nowym posiadaczem N15 i nie wiem czy jest cos uszkodzone czy ma tak byc : a wiec odpalam silnik , ruszam i z silnika dochodzi dzwiek cos w rodzaju puuuuuf Nadmieniam, że dzieje się to tylko podczas pierwszego ruszania Podczas dalszej jazdy nic takiego nie występuje. Wyłączam silnik , zapalam...ruszam i znowu ten dzwiek :? Czy to normalne ?? Pozdrawiam tost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 To normalne. Też nie wiem od czego te pofukiwania ale u mnie też tak jest, mam wrażenie jakby się poduszka pompowała (tyle że ja chyba nie mam poduszki :-) ) a bynajmniej silniczkowi nic nie dolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukmack Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Mam to samo, a macie ABS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario939 Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 siemaka.mam n15 i takiego czegoś niemam.a jakie macie przebiegi ?? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Mi sie wydaje ze to wlasnie ABS no chyba ze wspomaganie ale chyba to pierwsze. Nie lydkuj to zwykly objaw nic sie nie dzieje zlego. Ja mam 136kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukmack Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 z resztą ten temat był juz kiedyś poruszany, tylko w kwestii dziwnego syczenia podczas hamowania nissanem z ABS-em, syczenie , czyli tak jakby efekt działania pompy od ABSu, więc myślę, że syknięcie podczas startu i ruszenia z miejsca świadczy o jej samodiagniozie i gotowości do pracy. To chyba wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alf Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 u mnie wystepuje dźwięk jakby metaliczne piszczenie, dochodzi gdzieś spod maski od strony pasażera, w zimie pojawiało się po rozruchu zimnego silnika-i na postoju i podczas jazdy, znika po naciśnięciu kilka razy hamulca, teraz jak jest ciepło pojawia się czasem podczas jazdy ale dużo ciszej , po hamowaniu zanika, mechanik ktoremu udało się to usłyszeć zaczął coś gadac o ABSie, jak powiedziałem ,że nie mam ABSu, to mówił, że to jest gdzieś we wspomaganiu hamulców?, w pompie wspomagania hamulców?czy jakoś tak, ale nie wiedział co z tym mozna zrobić? macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Mam to samo, a macie ABS ? u mnie jest ABS... no to może i to tak fuka na mnie z rana ;-) Tak apropo ABS'u też wam się załącza przy hamowaniu na nierównym asfalcie?Trochę mnie to denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukmack Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Tak, to wina niestety naszych dziwnych ~~ dróg , koło traci przyczepność na ułamek sekundy i kiedy znów złapie powstaje mini poślizg, który ABS stara się niwelować - to bardzo niebezpieczne zjawisko, szczególnie, ze katastrofalnie wydłuża drogę hamowania. Szczególnie, że ABS w nissanach jest dość czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost30 Opublikowano 2 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Mam przebiego 85000, moze to sprzegło sie psuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Mam przebiego 85000, moze to sprzegło sie psuje ?? No nie przesadzaj nie przy takim przebiegu jak byś do tego dodał 100 000 km to może choć osobiście wątpie. Poza tym objawem było by najprawdopodobniej szarpanie przy ruszaniu a nie pufanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabis Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Sprzęgło to nieme mowy żeby tak stukało pufało czy co tam robi, u mnie czegoś takiego niema ale ja nie mam ABS-u, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość accer Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Mi kiedys mechanik powiedział, że ten dzwięk wydaje jakiś układ odcięcia zapłonu czy paliwa - nie jestem pewien - ale dodał ze gorzej by było jakbym go nie usłyszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi