Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] PROSZE O POMOC fachowcow od k11

Gość sltar

Rekomendowane odpowiedzi

Witm, mam k11 1.3 super S z 95r.

problemy:

Problem nr 1:

Odpalaniem na cieplym silniku + pali jak smok.

Regeneracja przeplywomierza zgodnie z instrukcja, bez wyciagania calego zespolu przepustnicy, przelutowanie stykow- nie pomoglo.

Czy przeplywki z k11 1.0 i 1.3 sa zamienne, czy musze szukac konkretnie z 1.3 super S?

Czy w innych nissanch byly stosowane takie same przeplywomierze (sunny 1.4, primera?) i czy moge taki zastosowac?

Czy macie namiary na wiarygodny, uzywany regenerowany badz nie przeplywomierz (na allegro to jak zakup kota w worku)?

Czy ma sens wyjecie calej przepustnicy, ponowne przelutowanie, przemycie gardzieli alkoholem?

Problem nr 2: mam strasznie wysokie tylne zawieszenie - maloestetycznie to wyglada.

Jak to jest z tym drazkiem Panharda, z cieciem sprezyn albo ich sciskaniem?

wyczytalem gdzies ze takie obnizanie, bez zmiany dlugosci drazka owocuje zmiana geometrii zawieszenia i w ostatecnosci pozostawianiem 4 sladow.

Czy obciazenie tylnej kanapy 2 osobami po 100kg i worek ziemniakow nie dzialalby tak samo? Moze sie myle- prosze o podpowiedz.

Odpowiedzi mozna rowniez do mnie bezposrednio na @: sltar@poczta.onet.pl

Za odpowiedzi z gory dziekuje

Slawek - sltar

A czy ktoś sprawdzał cokolwiek od strony elektroniki silnika i stwierdził przepływomierz? Czy sam to sobie wymyśliłes aby wymienic go?

Są usterki w ECU? Sprawdzałeś np cz. temp. silnika?

pozdr.

nie podlaczylem jeszcze mikracza do kompa- w moich okolicach to okolo 100zl wiec 1/4 uzywanej przeplywki, a objawy takie jak z przeplywomierzem. wiec na poczatek sprobowalem przelutowac- w sumie 30 minut roboty bylo + schniecie silikonu.

dlatego moge rozebrac jeszcze raz, wyjac cala przepustnice i wyczyscic dokladnie kazdy zakamarek.

czelam na kolejne podpowiedzi

a fote zawieszenia zrobie i wrzuce jak pogoda sie troszke polepszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...