Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Pedał sprzęgła

Gość Crushpl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Crushpl

Witam

Mam pytanie czy ktoś z szanownych kolegów spotkał się z takim problemem jak ja. Gdy wciskam pedał sprzęgła gdzieś u trzonu tego pedału wydobywa się dźwięk typu puk , tik tylko w chwili naciskania. Sprzęgło sprawne, problem z samym pedałem. Co to może być. Proszę o pomoc

hmmm ... puk i tik.. nie spotkalem sie z tym, ale u mnie piszczy jak naciskam. Ostatnio pobawilem sie troche WD40 ale 2 dni jazdy i na nowo piszczy. Ma ktoś na to jakiś pomysł ??? Pozdrawiam !

Gość uchmanek

Pedał piszczał, zapodałem wd40, piszczał nadal. Po 2 dniach przestał... i cigale jest cisza :). Swoją drogą słyszałem, że wd40 działa tymczasowo w tej sprawie, może po prostu mało jeżdże.

Wyciągnij linkę i zobacz czy na mocowaniu do pedała nie zaczyna się zrywac. Na lince jest zaciśnięty kawałek metalu który blokuje mocowanie do pedału przed zsunięciem się z linki. Tak to wygląda (na trzecim zdjęciu) http://allegro.pl/item568201057_nissan_alm...a_oryginal.html Mi osobiście to mocowanie pękło a wcześniej miałem podobne puknięcia. Można również spróbowac podciągnąc linkę może ona jest luźna. Pozdro.

Gość Crushpl

Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Zgadza się posiadam diesla tam jest siłownik. Problem zdiagnozowano jako wyrobiony otwór pod sworzeń u trzonu pedała. Został nasmarowany. Teraz puka stosunkowo rzadziej. Teraz są dwie możliwości albo sworzeń poprzez ciągłą prace jakoś się ułoży, albo trzeba będzie rozwiercić ten otwór i dać większy sworzeń. Narazie licze na to że jakoś "się ułoży" :D . Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...