romano76 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Mam do wymiany amortyzatory z przodu w P11 dlatego też od razu pomyślałem o wsadzeniu czegoś lepszego niż seria i zastanawiam się nad B6/AGX/Ultra SR i tu pojawia się problem co wybrać ? Samochód służy tylko do codziennej jazdy oczywiście lubię czasami "poszaleć" i standardowe zawieszenie wtedy mi nie wystarcza, springi i koła(195/60/15) mam seryjne i nie zamierzam tego zmieniać. Szukam opinii osób, które jeździły na tych amorach i mogą podzielić się wrażeniami z ich użytkowania, głównie chodzi mi o charakterystykę - w przypadku AGX jak wygląda w skrajnych nastawach - amorów i ich trwałość. Informacje teoretyczne już znalazłem i teraz szukam jakiś informacji praktycznych. Generalnie skłaniam się ku B6 lub AGX, za bilsteinem przemawia jedna rura na wysokim ciśnieniu plus możliwość regeneracji/zmiany nastaw natomiast AGX kusi regulacją, ale czy mi to będzie aż tak potrzebne, teoretycznie najgorzej wypadają Ultra SR, w wykonaniu do primery są dwururką na niskim ciśnieniu, ale może w moim przypadku wystarczą no i są jakieś 45% tańsze niż B6/AGX z drugiej strony lepsze jest wrogiem dobrego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaliBroda Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Ostatnio też miałem podobny rebus do rozwiązania. Chociaż brałem pod uwagę jeszcze koni żółte. Wybrałem bilsteiny B6, bo w kilku firmach pytałem o AGXy i odpowiedzieli mi że aktualnie niedostępne. Koni też chyba nie było. Zamówiłem B6, kurier już mi je dostarczył. Za jakiś czas będą założone, razem ze sprężynami H&R. Wyglądają solidnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRTP'06 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Ostatnio też miałem podobny rebus do rozwiązania. Chociaż brałem pod uwagę jeszcze koni żółte. Wybrałem bilsteiny B6, bo w kilku firmach pytałem o AGXy i odpowiedzieli mi że aktualnie niedostępne. Koni też chyba nie było. Zamówiłem B6, kurier już mi je dostarczył. Za jakiś czas będą założone, razem ze sprężynami H&R. Wyglądają solidnie Gdzie te B6 kolego zamowiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaliBroda Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 RS Auto Części tel. (022) 423 40 90 Pn.-Pt. 8-17 tel. kom. 698 610 046 Pn.-Pt. 8-17 GG 5626444 Mają aukcje na allegro. Do primery były wystawione tylko B4, ale na zamówienie B6 też mają. http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1566973 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRTP'06 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 dzieki za namiary jutro ich zaatakuje , przy okazji ile zaplaciles za taka przyjemnosc ? interesuja mnie na tyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.