regwit Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Dzięki, czyli jak czytalem odkręcić korek i wybadać palcem? Czy wymiana uszczelniacza to problem? Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Dzięki, czyli jak czytalem odkręcić korek i wybadać palcem? Czy wymiana uszczelniacza to problem? Witek Tak, poprostu paluchem sprawdzić. Jeśli palcem nie sięgniesz to jakimś drucikiem. Wymiana symeringu dla mnie osobiście to nie problem, a nie jestem mechanikiem najlepiej to niech przy Tobie spuści olej i wleje drugi. Koszt nieduży, a możesz zobaczyć czy nic nie było zmielonego w środku. Później sprawdź tylne LSD, skrzynie czy nie huczy na 4H i 4L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicopm Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 (edytowane) Witam serdecznie terrano maniaków mam prośbę o opinię autka z n/w linku jestem przed zakupem i szukam opinii fachowców - serdecznie dziękuję oto link : http://allegro.pl/sh...item=2174809425 może Wam się rzuci w oczy coś niepokojącego p.s. czy to jest wersja z manualnymi sprzęgiełkami czy się mylę ? Edytowane 12 Marca 2012 przez nicopm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Nie ma czegoś takiego jak wersja z manualnymi. Manualne można sobie samemu założyć. Ten ma automaty. Wygląda nieźle moim niefachowym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicopm Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Witaj Whitie miałem na myśli czy już zostały wymienione proszę o więcej opinii jak z ceną ? ile realnie można dać za takie autko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Witaj Whitie miałem na myśli czy już zostały wymienione proszę o więcej opinii jak z ceną ? ile realnie można dać za takie autko ? cena jest normalna. Szału nie ma. Jeśli wszystko ok z autem to można tyle dać. Co do sprzęgiełek. Myślę, że były wymieniane. Te co są zamontowane wglądają na stałe sprzęgiełka. Czyli nie musisz cofać aby rozłączyć i po wyłączeniu 4h lub 4l przedni most i tak pracuje. Tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicopm Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Dziękuję wszystkim za pomoc jutro się okarze na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Jeśli auto na żywo jest rzeczywiście ok to cena nie jest jakaś zabijająca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Than1 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Oddam mojego Tyranka w dobre ręce. Służył mi dzielnie przez 3 lata ale przyszedł czas się rozstać . Cena jest do negocjacji. http://otomoto.pl/nissan-terrano-C23338676.html Pozdrawiam Kornel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gregolas Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Jestem szczęśliwym posiadaczem ISUZU TROOPERA, ale z przyczyn ekonomicznych planuję zmianę na mniejsze autko i pomyślałem o Terrano... Mam pytanko, co myślicie o zakupie tego samochodu przedstawionego w linku. http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-ogloszenia/nissan-terrano-ii-2-7-td-comfort-kressbronn/169843080.html?useCase=SearchSession&lang=pl&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=35&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&maxPrice=20001&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&crossBorderSearchEnabled=true&minConstructionYear=1997&tabNumber=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starosta159 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam kolego Zdjęcia zaiste zrobione dość umiejętne nie widać miejsc które lubią dziewięć czyli końcówki progów Opony dość chyba cienkie Pozatym nic więcej nie idzie się dopatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk_wiking Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Jeździ ktoś terrano z 3.0 v6 30v benzyna ? Jak ten silnik sprawuje się w automacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) w manualu bez zarzutów, w automacie też nie słyszałem o bolączkach...no i odpada problem ze skrzynią (ewentualnie), bo rozumiesz kolego skrzynia to pięta achillesowa terrano Edytowane 16 Listopada 2012 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 w automacie także idealnie. moim zdaniem wypuszczenie tego silnika w t1 bylo mistrzostwem swiata!!!! heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk_wiking Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Czy ten silnik 3.0 jest kompatybilny z gazem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielZ Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 O ile pamiętam to zawory są regulowane hydraulicznie więc silnik jest jak najbardziej kompatybilny z LPG i CNG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) nie wiem ale ,lpg sie sprawdza z tego co slyszalem Edytowane 16 Listopada 2012 przez ceniakenzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 od 1,5 roku na gazie (sekwencja oczywiście) i żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CE1 Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam wszystkich użytkowników. Noszę się z zamiarem zakupu Terrano II w dieslu. Jaka jest Wasza opinia o silniku 3,0 TDi (154 KM)? Jest mniej popularny i mniej do niego gratów na allegro, to zauważyłem, ale czy jest bardziej awaryjny? Wolałbym mieć pod butem więcej mocy przy tej masie auta,ale nie za cenę niezawodności? Czy oprócz silnika i ew.skrzyni są różnice w obu modelach? W zawieszeniu, przeniesieniu napędów itp? Pozdrawiam Witaj Silniki z poczatku produkcji 3.0 TDi ma potwierdzona wadę fabryczną , słabe smarowanie 3,4 cylindra co prowadzi do zatarcia tegoż układu. Ja natrafiłem na dwa takie modele, jeden jeszcze był ok ale drugi już przejawiał zbyt duze przedmuchy do układu korbowego. Podobnież, wade tą usunieto pod koniec produkcji . Poczatek montazu tych silników 2002 a koniec 2006r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 witaj kolego , czy nie zwróciła Twej uwagi data postu który cytujesz ...? ....a buciki spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 hehehe no co LEMMY może jeszcze komuś sie przyda ta informacja. lepiej żeby bylo na forum niż ma nie być . ja np. nie wiedzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starosta159 Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Dokładnie jazda informacja jest istotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CE1 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam czy ktoś ma nissana terrano z silnikiem 3.0 TDi? Mam problem z nadciśnieniem w układzie korbowym, przez to nastąpił wyciek w okolicach miski , czy to jest normalne? Rozrząd tego silnika jest na łańcuchu. 4 zawory na cylinder jeden wałek rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mspider Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam forumowiczów, trafiłem na forum szukając informacji o Terrano II, przeglądam ogłoszenia w poszukiwaniu odpowiedniego egzemparza, ostatnio pojawił się taki: http://otomoto.pl/nissan-terrano-2700-tdi-125km-mega-zadbany-C27115639.html sprzedawca twierdzi że stan samochodu jest naprawdę bardzo dobry, jedyne co przy nim robił to lakierowanie zderzaka przedniego i maski, może znalazł by się ktoś z okolic Rzeszowa, kto mógłby podjechać i obejrzeć autko - ja mam ok 400 km i trochę obawiam się to co mówi sprzedający nie koniecznie musi być prawdą, pozdrawiam mspider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Jak dla mnie to za ładny Od Makaronów i nie porysowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi