Gość Ewatybalt Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Mam małe pytanko. Za blokiem mamy prywatny ogrodzony parking. Z powodu budowy obok, zlikwidowano kawałek płotu i można wyjeżdżać bez otwierania i zamykania bramki. Widziałam, że część sąsiadów tak robi, nawet sama spróbowałam. Problem w tym, że tam jest bardzo wysoki krawężnik i słychać nieprzyjemny zgrzyt przy przejeżdżaniu. Czy jest możliwość, że coś uszkodzę w swojej Micruni? Wybaczcie, że zawracam wam głowę głupotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmdelphi Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Ja korzystam z zasady, że jeśli coś mi zgrzytnie przy przejeżdżaniu przez jakąś przeszkodę to więcej tamtędy nie jeżdże jeśli nie muszę Pozdrawiam Delphi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur2 Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Twój samochód nie jest terenówkom i niezalecałbym Ci takiej praktyki. Możesz sobie coś urwać, porysować czy uszkodzić opony. Spróbuj z sonsiadami zrobić prowizoryczny podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Taki zgrzyt jest bardzo niebezpieczny. Można sobie podwozie porysowac i trzeba bedzie pojechac do lakiernika by zrobił zaprawki i polakierował spodzik :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Całkiem możliwe, że haczysz środkowym tłumikiem... ten jest z reguły mocny :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 na Twoim miejscu bym nie praktykowal takiej jazdy,tak jak pisali juz koledzy mozna sobie cos urwac albo niezle porysowac podwozie, a wtedy wydatek bedzie na naprawe a tego chyba nie chcesz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nyska Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Chłopaki mają rację ja na szczęście nie mam tego problemu :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Nie nie, Jak zgrzyta to nie jezdzij. Ja jezdzilem po wysokim sniegu i urwalem sonde lambda. A to byl tylko sniezek a nie beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Nyska napisał: Chłopaki mają rację ja na szczęście nie mam tego problemu :mrgreen: A co, nie masz krawężnika na parkingu :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewatybalt Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Dobra, będę grzecznie otwierać i zamykać kłódkę....trudno, może znajdzie się jakiś silny dżentelmen i przeniesie Mircunię nad krawężnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Ewatybalt napisał: Dobra, będę grzecznie otwierać i zamykać kłódkę....trudno, może znajdzie się jakiś silny dżentelmen i przeniesie Mircunię nad krawężnikiem W P10 najnizej osadzona czescia w srodkowym obszarze podwozia jest taka plastikowa oslonka na przewy palowowe. Juz ja raz przyrysowalem Spradzilem potem na kanale co takiego zrobilem Cale szczesci plastik ten jest w miare elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 mmdelphi napisał: Ja korzystam z zasady, że jeśli coś mi zgrzytnie przy przejeżdżaniu przez jakąś przeszkodę to więcej tamtędy nie jeżdże jeśli nie muszę Pozdrawiam Delphi dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 piomal napisał: Nyska napisał: Chłopaki mają rację ja na szczęście nie mam tego problemu :mrgreen: A co, nie masz krawężnika na parkingu :?: dla Pick Up`a żaden krawężnik to nie problem.......dlatego Arek go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Ewatybalt napisał: słychać nieprzyjemny zgrzyt przy przejeżdżaniu. zgrzyt, zgrzytowi nierówny......zależy skąd ten zgrzyt dobiega......ja na przykład mam walniętą przekładnię, i przy wjeżdżaniu/zjeżdżaniu z krawężnika słyszę zgrzyt, który akurat o niczym niebezpiecznym nie świadczy......trza by posłuchać co tam w Mikruni zgrzyta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewatybalt Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 hmm jakoś tak z przodu po prawej stronie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 co tam krawężniki, ja się ostatnio wpakowałem tylnym prawym kołem do otwartej studzienki kanalizacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 holy napisał: co tam krawężniki, ja się ostatnio wpakowałem tylnym prawym kołem do otwartej studzienki kanalizacyjnej HE.....ja ostatnio to dopiero przywaliłam....wpadłam na parkingu w wielką dziurę, wyglądało to jak wyrwa po meteorycie....rozglądałam się za wolnym miejscem i d*p.......walnęłam i przodem i tyłem (chyba jakaś zadżumiona byłam), miska cała na szczęście....to znaczy jeszcze nic z niej nie kapie....a tylny zderzak już mi całkiem pękł po tym incydencie, rura dobiła i trzas......nio i szykuje się malowanie i powiększenie wycięcia na fifkę ;-) tralaaaa....niech żyje zgrabność ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter_p12 Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 . jak służbowy, to spoko :-) Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi