pedroz Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Pytanie za 100pkt: Gdzie w Wawie mozna zalegalizowaz gasnice? Jakis przeglad czy co? Chcialem kupic nowa w jakims markecie, ale ksztalty maja siakies dziwne i nie pasuja do mojego mocowania. A mojej gasnicy minal termin waznosci w 2000r jak ostatnio sprawdzilem, a zadnych naklejek z przedluzeniem waznosci na niej nie znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 To kosztuje jakies śmieszne pieniądze. Facet popuka gaśniczką o podłogę przyklei karteczke i będzie git. Moge dać namiar gdzie legalizuja ale w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Pytanie za 100pkt:Gdzie w Wawie mozna zalegalizowaz gasnice? Jakis przeglad czy co? Chcialem kupic nowa w jakims markecie, ale ksztalty maja siakies dziwne i nie pasuja do mojego mocowania. A mojej gasnicy minal termin waznosci w 2000r jak ostatnio sprawdzilem, a zadnych naklejek z przedluzeniem waznosci na niej nie znalazlem W moim rodzinnym miescie za legalizacje gasnicy 1KG zaplacilem 7 lub 9 PLN, dokladnie nie pamietam. Wiec oplacac to sie oplaca W Warszawie trzeba by sie zapytac w strazy pozarnej, na pewno powiedza gdzie mozna zalegalizowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 6 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 W moim rodzinnym miescie za legalizacje gasnicy 1KG zaplacilem 7 lub 9 PLN, dokladnie nie pamietam. Wiec oplacac to sie oplaca W Warszawie trzeba by sie zapytac w strazy pozarnej, na pewno powiedza gdzie mozna zalegalizowac. Tu nie chodzi o koszty, bo to czy zaplace 10zl za legalizacje, czy 25 za gasnice, nie ma zadnego znaczenia. Chetnie kupil bym nowa, ale ksztalt mi nie pasuje :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Tu nie chodzi o koszty, bo to czy zaplace 10zl za legalizacje, czy 25 za gasnice, nie ma zadnego znaczenia. Chetnie kupil bym nowa, ale ksztalt mi nie pasuje :evil: Faktycznie masz racje. Nie mialem pojecia ile kosztuje nowa gasnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 a sprawdzal ci ktos kiedys gasnice???? mi przez cale zycie ani razu. nawet czy wogole jest. i nie slyszalem o takim przypadku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alf Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 a sprawdzal ci ktos kiedys gasnice????mi przez cale zycie ani razu. nawet czy wogole jest. i nie slyszalem o takim przypadku:) sprawdzał czy nie, lepiej ją mieć, może się przydać, chociaż lepiej żeby się nie przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Mysle ze w kazdej strazy pozarnej jest ktos od legalizacji gasnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gulash Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 No wiecie - może nie jest to odpowiedź na pytanie ale raczej przestroga. Niedawno z kumplem testowalismy jego stara gasnice - kolo 5 lat bylo po terminie legalizacji. Zamiast strugi srodka gasniczego gasnica wypuscila z siebie ciche pierrrrd i wyplula jakies farfocle - i tyle. Wolalbym miec w samochodzie sprawna gasnice gdyby, odpukac, cos sie dzialo - a zdarzyc sie moze bo niedalej jak 3 miesiace temu widzialem jak na rondzie straz gasi osobowke ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Mogą się też przyczepić na przeglądzie, ale to chyba jak już nie mają się do czego czepiać a do czegoś muszą aby kasę wyrwać. Zawsze można jechać na przegląd bez auta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Z tego co rozmawiałem ze strażakiem ostatnio gaśnice nie podlegają już legalizacji a po upływie terminu należy je wymieniać na nowe. Zmieniły się również zawartości gaśnic (podobno lepsze środki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Spróbuj na jakiejś stacji gdzie robią przeglądy zapytać o regenerowane gaśnice. Często się zdarza, że mają kilka różnych modeli, więc może coś ci podpasuje. Ja tak zrobiłem na przeglądzie, całe 18 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Z tego co rozmawiałem ze strażakiem ostatnio gaśnice nie podlegają już legalizacji a po upływie terminu należy je wymieniać na nowe. Zmieniły się również zawartości gaśnic (podobno lepsze środki). No cholera, a jeszcze w zeszłym roku legalizowałem W Płocku, 7 pln mnie to kosztowało, facet wykręcił, coś wymienił, zakręcił i było git. I chyba taka gaśnica mnie bardziej przekonuje, niż taka z hipermarketu. Tu przynajmniej widzę, co facet robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi