Gość far77 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Pytanko,czy zaciski hamulcowe przednie z almery GTI będą pasowały do sunny GTI,tarcze hamulcowe maja taka sama średnice w obu autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 całe heble są p'n'p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 mam taki setup u siebie, tarcze sa te same ale zaciski sa rozmiarowo troche wieszke, co do tłoczka to zapomnialem zmierzyc oba wiec nie wiem czy sie roznia. Ale na pewno pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 No nie gadaj, że są większe. Klocki są te same. Miałem w ręku (fakt, że nie razem) zaciski od Sunny GTI i Almery GTI i różnicy nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 jakbym się uparł to jutro moge zrobić zdjęcie Nie upieram sie ale mozliwe zesa wieksze. klocki i tarcze sa takie same na bank, ale zaciski wydaly mi sie wieksze, cykne foto to wyjda wszystkie niejasnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 a z chęcią zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Pytanko,czy zaciski hamulcowe przednie z almery GTI będą pasowały do sunny GTI,tarcze hamulcowe maja taka sama średnice w obu autach. Tak to jest dokładnie jedno i to samo... Klocki takie same kupujesz w sklepie do sunego i almery GTi, tłoczki mają taką samą średnicę... Prowadniczki także pasują do siebie na wzajem o jarzmach nie wspominam Do siebie wrzucałem z Almery VZR no i jakże się zdziwiłem że w moim GTi jest dokładnie to samo Ps. narzekasz na heble to korektory z tyłu podkręć a jak CI dalej mało to wywal je a na przód z jakiegoś wilwwoda (286mm >>) ) trzeba podjechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość far77 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Pytanko,czy zaciski hamulcowe przednie z almery GTI będą pasowały do sunny GTI,tarcze hamulcowe maja taka sama średnice w obu autach. Tak to jest dokładnie jedno i to samo... Klocki takie same kupujesz w sklepie do sunego i almery GTi, tłoczki mają taką samą średnicę... Prowadniczki także pasują do siebie na wzajem o jarzmach nie wspominam Do siebie wrzucałem z Almery VZR no i jakże się zdziwiłem że w moim GTi jest dokładnie to samo Ps. narzekasz na heble to korektory z tyłu podkręć a jak CI dalej mało to wywal je a na przód z jakiegoś wilwwoda (286mm >>) ) trzeba podjechać... dzięki za szybkie odpowiedzi,na chwile obecną chce zmienic zaciski przednie bo jednak almera jest sporo młodsza a wiec i zaciski mozna znalezć w lepszym stanie,sprawa korektora juz dawno była zrobiona,co do hamulcy wilwwoda to jednak dosyc spore koszta na taki zestawik,bardziej mysle zadaptowac z innej marki,jest pare aut z większymi tarczami w tym rostawie szpilek.Czy zacisk jest taki sam w kazdej wersji silnikowej Almery ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
almera_fan Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 jak by coś to mam zaciski z almerki 2,0 gti :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 jest pare aut z większymi tarczami w tym rostawie szpile Np. Seat Ibiza 4x100 i 280mm tarcze, do tego adaptery pod oryginalne zaciski i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość far77 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 jak by coś to mam zaciski z almerki 2,0 gti :one: W jakim stanie sa zaciski,jakies gumki do wymiany czy gotowe do załozenia,chętnie fotki zobacze,ile złociszy maja kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
almera_fan Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 jak by coś to mam zaciski z almerki 2,0 gti :one: W jakim stanie sa zaciski,jakies gumki do wymiany czy gotowe do załozenia,chętnie fotki zobacze,ile złociszy maja kosztować podaj e-mail na pw to podeślę Ci zdjęcia . ahha Zaciski zdj,ete ze sprawnego i zdrowego GTI :one: stan bdb tylko montować :kosci: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Ja jak coś mam z Sunny GTi, komplet na Swapa - zaciski, jarzma, tarcze, klocki (do wymiany - na wzór) Rozebrane, zregenerowane, nasmarowane, poskładane i zalane płynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi