Gość grzes757 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Witam, mam nie mały problem. Przemierzając pewną dosyć dużą kałuże taką 1 metr głeboką, zassało mi wodę przez filtr powietrza do silnika. Kumpel przetransportował mnie do domu i zacząłem rozbierać silnik. Dokładnie wydmuchałem wode z kolektora, filtra powietrza, spusciłem olej, wywaliłem filtr oleju i ze szczególną starannością przedmuchałem trubinę. Czy może wiecie co jeszcze należało by przeczyścic albo zrobić w patrolu przed wlaniem oleju i uruchomieniem silnika? Moja maszynka jest z 1999 roku silnik 2,8 td6 intelcoler, skrzynia ręczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 kumpel parę dni temu miał taką samą sytuację w terrano, niestety zakończyło się to silnikiem o dwóch stopniach sprężania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek710309 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Witam. Zanim spróbujesz odpalić to wlej olej do silnika , powykręcaj świece żarowe i zakręć rozrusznikiem przez dłuższą chwilę!!!! (wydmucha wodę z cylindrów) O ile nie jest już za późno. Często wyginają się korbowody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 co widać na załączonej przezemnie fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzes757 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Dzięki za odpowiedzi. Z silnikiem wszystko ok. Nawet lepiej chodzi niż przedtem Teraz suszę tapicerkę. Tyle dobrze że nawet słonecznie jest. Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 w takim razie nie pozostaje nic inego jak zalać raz jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzes757 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ta Ale szczerze wam powiem nie pchajcie sie w wodę bez snorkela. Chwila moment silnik zgasł. Z kabiny wylałem około 10 litrów wody, a z silnika 4 litry w oleju było. Sam jestem bardzo zaskoczony że wszystko gra Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Pomierz ciśnienie w cylindrach ... Jak zgasł Ci w wodzie to nie wierzę że nie przygięły się korbowody :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madball Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Też ostatnio się strachu najadłem, przejezdzaliśmy przez brud 70cm i trochę za szybko to sobie wziąłem, przy brzegu fala przeszła mi przez maskę i do filtra. Ledwo wyjechałem na brzeg, po wysuszeniu filtra i wyciągnięciu wody z komory zagadał. Trza snorkel kupić :one: Właśnie gdzie kupić tanio dobry snorkel? Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzes757 Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Już też kupiłem i polecam na Allegro. Foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madball Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 A mógł byś zapodać link do aukcji? Jakieś opinie na temat tego snorkla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Już też kupiłem i polecam na Allegro. W jakim celu odwróciłeś zasys powietrza w drugą stronę :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzes757 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 dokładnie teraz to Ci nie powiem, bo z gościem przez telefon sie dogadywałem, ale ten za około 600 Już też kupiłem i polecam na Allegro. W jakim celu odwróciłeś zasys powietrza w drugą stronę :?: Ponieważ myty był karcherem i odwróciłem żeby sie woda nie nalała do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madball Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Ponieważ jestem zielony w temacie mam pytanie. Mam zamiar założyć snorkel, czy nie wypadało by od razu zrobić odpowietrzenia mostów i skrzyni? czy takie odpowietrzenia podłącza się do snorkla? (zaznaczam że nie mam zamiaru topić mojego parcha, chodzi tylko o asekuracje w razie w...) Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Masz odpowietrzenia fabryczne ... sprawdź je tylko czy nie są pourywane ... są to małe plastikowe rurki które odchodzą od główek mostu i skrzyni biegów , są schowane w błotnikach dość wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madball Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Czy możecie powiedzieć coś na temat tego snorkla http://www.allegro.pl/item648645874_nissan...oka_jakosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość redin Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 no cóż można powiedziec , snorkl jak snorkl, jak pieprzniesz porządnie to i safari sie rozleci jezeli Ci nie zalezy na wyglądzie to mozna samemu zrobic niezawodny snorkel mój kolega ma zrobiony taki : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...47e8c1604e.html i naprawde jest niezniszczalny, jedyny element który moze ulec uszkodzeniu to kolanko które w castoramie kosztuje aż 2,5zł w porywach do 3 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madball Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 jezeli Ci nie zalezy na wyglądzie to mozna samemu zrobic niezawodny snorkel Trochę mi zależy, wiesz. Ja mojego Parcha używam również na co dzień. w niedzielę do kościoła, do cioci na urodziny, dojazd do pracy i po bułki. A poza tym jestem estetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi