Radek1 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Na 30 pare tys wymienialem klocki przod a na 50 tys tyl. - w benzynie w dci jeszcze zadnych - na 44 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Czy jest jakiś sposób na piszczace klocki z przodu? Klocki firmowe TRW? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Mam również TRW , i faktycznie popiskuja . Zrobiłem ok. 1000 km. z nadzieją ze sie dotrą , ale nic z tego . Oby nie zaczęły piszczec jak w Jelczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 jest jakiś sposób na to, czy tylko wymiana na nowe? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Czy jest jakiś sposób na piszczace klocki z przodu? Klocki firmowe TRW? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Witam. Przednia os klocki+tarcze TRW tyl klocki TRW a tarcze nawiercane i zero oznak pisku itp. a zrobione lacznie 50 000 km ... ;-) i tylko firma trw wchodzila w rachube... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 jest jakiś sposób na to, czy tylko wymiana na nowe? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka jest jakiś sposób na to, czy tylko wymiana na nowe? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu. Tapatalka Myślę ze jedynie można zastosowac zmywacz do hamulców. Sam dziś miałem kupić i przemyc tarcze oraz klocki , ale brak czasu Jesli będę pierwszy to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Najpierw trzeba zadać sobie pytanie czemu klocki piszczą ? -Czy mieszanka ma grudki i trafiła się "bryłka" twardszego materiału i w kontakcie z tarczą piszczą .? -Czy klocek miał na sobie podkładkę z tworzywa oddzielającą tłoczek lub jarzmo od blaszanej bazy klocka ? W pierwszym przypadku pisk jest bardzo cichy i raczej ustępuje po paru kilometrach lub hamowaniach, w drugim przypadku jest to głośne piszczenie i nie będzie znikać dzieje sie tak z powodu drgania klocka podczas hamowania gdzie tłok dopycha klocek do tarczy , a rozgrzane gazy próbują odepchnąć klocek od niej aby sie wydostać z pomiędzy dwóch silnie trących powierzchni . Jest sposób aby to zjawisko piszczenia zniwelować lub całkowicie wyeliminować , owa podkładka z tworzywa Czasem producenci zamiast podkładki natryskują masę plastyczną Możliwe że jest ona niewystarczająca , ale część mechaników przy montażu nowych klocków pokrywa zewnętrzną powierzchnie pastą miedzianą ....działa ! Tylko sie nie pomylcie i nie posmarujcie drugiej strony klocka tej od strony tarczy ,to już lepiej niech piszczą jak w wołdze Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) a jakie klocki byście polecili? Edytowane 13 Października 2016 przez kaarolek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 a jakie klocki byście polecili? TRW - ZERO PISZCZENIA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 TRW - ZERO PISZCZENIA... Tak zgodzę się ale bardzo dużo pylenia ............ ATE dziś są bardzo dobre, a Ceramiczne lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Pylą bo są miękkie , lepiej niech pylą niż jak przy każdej zmianie klocków wymieniać też tarcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Tak zgodzę się ale bardzo dużo pylenia ............ ATE dziś są bardzo dobre, a Ceramiczne lux Nie powiedzialbym ze duzo pyla= bardzo latwo zchodzi pył z alufelgi oryginalnej nissana=bajka takze nie taki straszny jak go maluja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Materiałem ciernym klocków Ceramicznych jest mieszanka ceramiczna- brak metalu brak pylenia . Materiałem ciernym klocków tradycyjnych jest mieszanka cząstek metalu . Pylą bo są miękkie , lepiej niech pylą niż jak przy każdej zmianie klocków wymieniać też tarcze . W porównaniu z normalnymi, wysokiej jakości klockami hamuclowymi zużycie jest porównywalne. Tarcze natomiast zużywają się do 20% wolniej ponieważ klocki ceramiczne są mniej agresywne dla tarcz ze względu na brak w mieszance ciernej metali żelaznych tj.stali i żelaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Na moim podwórku rynek zdominowała firma Mintex , Jakościowe pierwszorzędne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Tak jak tu TRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi