Gość michalll Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 na karoserii zostaly mi paskudne slady po tasmie klejacej, ktorą przyklejona byla folia, ktora z kolei zaslaniala dziure po wybitej szybie:) czym to najlatwiej usunac tak zeby lakier nie ucierpial. kiedys slyszalem, ze jakas benzyna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Ja czyscilem benzyna ekstrakcyjna i bylo oki nie uzyj acetonu bo zejdzie lakier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość umas Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Do usuwania kleju z naklejek bardzo dobrym środkiem jest benzyna ekstrakcyjna.Po usunięciu kleju nałóż na to miejsce jakiś środek nabłyszczający i wypoleruj , ponieważ benzyna troche matowi lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 no wlasnie to o tym ktos mi mowil, juz teraz pamietam. tylko gdzie to dostac? mozna kupic w jakims pojemniczku? bo ja nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 mc kenit iwazaj tylko na lakier i to niestety drogie 40 zł taniej aceton ale nie trzyj mocno aaa od pastu tempo za 10 zł tez pusci :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adasko240 Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 najlepiej podjedz do pierwszego lepszego lakienika. Usunie ci to szybko i solidnie za symboliczną zł. sprawnej ręce zajmie to minutke. NAPRAWDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 denaturat mozna uzyc albo normalnej wachy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Benzyna ekstrakcyjna sprawdzona i używana przez blacharzy, dostaniesz ją w pierwszym lepszym sklepie z farbami i lakierami. Ja kiedyś zakleiłem otwór po szybie foilą i taśmą klejącą to potem zeszła razem z lakierem :-( Teraz wiem, że do tego używa się wyłacznie taśm malarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Ja kiedyś zakleiłem otwór po szybie foilą i taśmą klejącą to potem zeszła razem z lakierem :-( Teraz wiem, że do tego używa się wyłacznie taśm malarskich. No nie żartuj że lakier ci zszedł razem z taśmą.Chyba samochód miałeś pomalowany farbą emulsyjną :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 a ja miałem nalepkę PL która była badziewiacka i klej po niej zszedł dopiero po rozpuszczalniku poliuretanowym próbowałem wcześniej benzyną ekstakcyjną, lakową a nawet rozpuszczalnikiem nitro ... z acetonem w składzie i nie dało rady trzeba to jednak zrobić szybko ... bo moze zmatowic lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dante79 Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Jeśli chcesz sie troszkę pomęczyc a nie kupowac żadnych specyfików spróbuj gorącą wodą tak poprostu. Ja gdy miałem naklejki na aucie tak własnie zrobiłem najpierw naklejkę namoczyłem dobrze gorącą wodą a potem ją zarwałem a resztki kleju zmyłem też gorącą wodą jest to odrobinę pracxochłonne ale nie narażasz lakieru na szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaBaKa Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 A moze mi ktos powiedziec czym usunac superglue, bo przypadkiem jak podklejalem uszczelke kapnelo mi na samochod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 dzieki za wszystkie podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 w moim przypadku klej po na klejce NL zmyłem rozpuszczalnikiem uniwersalnym a później w na to miejsce nakleiłem naklepę klubową. Ale w przódy sprubój gdzieś czy nie będzie kolorowac szmatki wtedy okaże się buda była malowana. U mnie operacja odbyła sie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Ale w przódy sprubój gdzieś czy nie będzie kolorowac szmatki wtedy okaże się buda była malowana. U mnie operacja odbyła sie bez problemu samochod mam od nowosci wiec wiem, ze nie byla malowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rolek Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Postawilem gdzies auto i skapnelo mi na dach cos dziwnego (nic pochodzacego od ptaszkow...). Biale jak kreda, wielkosci glowki zapalki, gdy probowalem to zmyc zmienilo barwe na szare i przykleilo sie wrecz do lakieru. Nie chce sie to zmyc, lepi sie to niesamowicie, a co gorsza, zostawilem to na noc, a gdy przyszedlem na drugi dzien stwardnialo, czuje pod palcem zgrubienie. Jak to cholerstwo zmyc?? Sa moze jakies srodki do usuwania czegos takiego? Czy moze od razu jechac do lakiernika? Szkoda byloby stosowac domowe srodki bo boje sie ze zepsuje lakier a tego bym nie przezyl. Pozdrawiam i zycze bezawaryjnego uzytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Mnie na lakier spadły jakieś nasionka. wypłynęła z nich żywica i stwardniało. Zeskrobałem pierw zgrubienia skrobaczką do szyb a potem gorąca woda i szmatka. Trzeb robić to ostrożnie, bo można zarysować lakier! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 do naklejek jest taki preparat (kumpekl cos takiego mial w sklepie elektronicznym) nazywa sie label kiler czy cos w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Kiedyś miałem problem z klejem . Według mnie klej najlepiej usuwa pianka do mycia szyb ELF . Klej praktycznie sam spływa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi