Spootie Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 panie ile za to cudo bo mnie pewne słuchy doszły? :027: Do dogadania... wpakowałem kupę kasy, więc raczej będę chciał więcej niż mniej... Zależy ile dajesz... Jak masz konkretną propozycję, to na PW poproszę Ja swoją granicę bólu znam jak by co. Jeszcze walczę teraz, żeby go jednak nie sprzedawać, ale obawiam się, że jednak będę musiał... Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Peter to czekam na PW na cenę za ile chciałbyś sprzedać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) I jak sprzedana Alma? Naprawdę świetny projekcik był/jest? i z zaciekawieniem go czytałem, jak nie lubię N16 tak Twoja to po prostu bajka a tu na sprzedaż... zonk ps. chętnie bym te fele odkupił jak 15 Edytowane 16 Września 2009 przez NadiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgaz Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 To nie są 15 tylko większe i cięższe ale za to mało deptane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajfer Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Ciekawy projekt, szczegolnie, ze w tej budzie almery nigdy nie bylo zadnego ciekawego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 No nie bawem podobny projekt wyjedzie na ulicę Ciekawe która będzie szybsza - dodam że te druga bazuje na Avenirowym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Ciekawe która będzie szybsza - dodam że te druga bazuje na Avenirowym silniku A ta pierwsza jeszcze jeździ wogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRTP'06 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) No nie bawem podobny projekt wyjedzie na ulicę Ciekawe która będzie szybsza - dodam że te druga bazuje na Avenirowym silniku jezeli chodzi o ta czarna n16 co pod LBN sie montuje, to troche sie chlopaki mecza z nia juz ciekawe ktora bedzie szybsza, avenirowa motorownia duzo tansza jest Edytowane 12 Listopada 2009 przez PRTP'06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 avenirowa motorownia duzo tansza jest Do tego nie jest na mechanice, nie ma tak agresywnych wałków, ma mniejsze turbo, mniej przepływowy kolektor wydechowy i nie ma 4 indywidualnych przepustnic gazu oraz wielkich 444ccm wtryskiwaczy paliwa Generalnie na miekko Gti-R motorownia z porządnym wydechem i IC + DP z screamer pipe daje z siebie zrobić 330KM przy 1,3 bara doładowaniu i nieco ponad 400Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRTP'06 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Do tego nie jest na mechanice, nie ma tak agresywnych wałków, ma mniejsze turbo, mniej przepływowy kolektor wydechowy i nie ma 4 indywidualnych przepustnic gazu oraz wielkich 444ccm wtryskiwaczy paliwa Generalnie na miekko Gti-R motorownia z porządnym wydechem i IC + DP z screamer pipe daje z siebie zrobić 330KM przy 1,3 bara doładowaniu i nieco ponad 400Nm co tu porownywac motorownie rajdowa do silniczka z kombiaka, no ale pare tysiaczkow w skarbonce zostaje, dlatego ciekawi mnie jaka duza bedzie roznica pomiedzy nimi, bo swap GTIRa to juz szersza impreza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danolek Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Dowód, że samochód dojechał do celu! :) Piotrek TO widze ze zawitales gdzies w okolice mojego miasta - Bartoszyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Gadacie gadacie, ale przepraszam - czy ta Almera jeszcze jeździ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 hehe, Kenet chyba nie doczekasz się odpowiedzi Jakieś porównanie z Maćka Ibizą byś chciał organizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Wszystko było super hiper, a nagle cisza. Chcę się tylko dowiedzieć co z autem, czy jeździ jeszcze czy srzedane/rozbite. A tu 10 postów o tym która almera będzie szybsza. To ja mogę odpowiedzieć, że ta co będzie jechać. Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Piotrek zamilkł tutaj i na sr gdzie też opisywał projekt. Pisał że fura do sprzedania więc pewnie poszła a nowy właściciel nie wchodzi na fora;) Całkowie zgadzam się z Kenetem - po co tu pisać? Moze zamknąć temat i otworzyć jak się pojawi Piotrek lub nowy właściciel? Edytowane 16 Listopada 2009 przez tomiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Otwarte od jakiegoś czasu, można kontynuować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) No to wracamy do gry ze skromnym projektem Almerki GTiR. Na obecną chwilę wrzucę Wam zajawkową fotkę przodu po ostatnich, delikatnych modyfikacjach. Zdradzę, że w drodze ze Stanów jest nowe, mocne sprzęgło, wkrótce pod maską zrobi się sympatycznie i kolorowo, przyjdzie nowa turbinka, lekka przeróbka dolotu... i takie tam... w drodze też jest wreszcie fotel kierowcy i pare innych bajerków... Wszystko w swoim czasie. Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez Spootie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Hehe jednak się będzie działo Jak będzie już po wszystkim trzeba będzie się spotkać w jakimś kameralnym miejscu i posprawdzać nasze bolidy Ps. Fajna konkurencja CI wyrosła w postaci N15 GTI też ze zeswapowanym SR20DET z GTI-Ra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ale Coobcio... ja juz wyroslem z tych sciganek... zrobie Impreze, bede mial czym szalec... to jest dupowóz... W lipcu bedzie do kupienia, wtedy juz bedzie igla! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Robisz igłę na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) Robisz igłę na sprzedaż? Nie no robię igłę pod siebie, jak coś robię, to porządnie... pojeżdżę i sprzedam... ale na pewno w stanie nie gorszym niż taki, w którym sam chciałbym go używać! Przyszedl wreszcie fotel kierowcy. Jeszcze musze kierownice kupic. Dluzy sie konczenie tego samochodu... Ech... wkurza mnie, bo chcialbym dzialac, a czesci w drodze... :/ Jest i nowa zabawka... Edytowane 31 Maja 2010 przez Spootie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Kolekcja turbo się zrobiła. Zdążysz do 10 lipca na Ryki? Dobra okazja do porównania DET, DE+T i N/a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Kolekcja turbo się zrobiła. Zdążysz do 10 lipca na Ryki? Dobra okazja do porównania DET, DE+T i N/a 1. Nie zdążę, bo moje auto czeka w kolejce do złożenia. 2. I tak nie będę go upalał na imprezach (przynajmniej nie przed zrobieniem chłodnicy oleju, a raczej nie mam jej jak na razie w planacy). Jak na razie... jak widzisz... zbieram graty. Wnętrze gotowe i poskładane poza fotelem kierowcy oraz kierownicą, której jeszcze nie kupiłem. Przed nami cała mechanika i elektronika, z którą będziemy się jakoś musieli uporać, bo muszę sondę lambda znaleźć, która została bestialsko wycięta przez jakiegoś osła i w jakiś sposób stać się posiadaczem NisTune z Australii do GTiR'a... Będę wrzucał nowe wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stapcio Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Całkiem spoko... Gratuluje odwagi i wytrzymałości Dużo serca a jeszcze więcej kasy włożyłeś Mi też się marzy sr20det w primerce. Może się kiedyś spełni moje marzenie Ile kuca ma teraz Almerka ;> I chciałbym zapytać jaka skrzynia w niej siedzi ;> Pozdrawiam stapcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Całkiem spoko... Gratuluje odwagi i wytrzymałości Dużo serca a jeszcze więcej kasy włożyłeś Mi też się marzy sr20det w primerce. Może się kiedyś spełni moje marzenie Ile kuca ma teraz Almerka ;> I chciałbym zapytać jaka skrzynia w niej siedzi ;> Pozdrawiam stapcio Skrzynia od P10 GT. Kuca... pewnie koło 300... nie wiem... zobaczymy co będzie jak dokończymy silnik, zarządzanie paliwem, turbiną, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi