Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Baby GTiR

Spootie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

panie ile za to cudo bo mnie pewne słuchy doszły? :027:

Do dogadania... wpakowałem kupę kasy, więc raczej będę chciał więcej niż mniej... ;)

Zależy ile dajesz... :D Jak masz konkretną propozycję, to na PW poproszę ;)

Ja swoją granicę bólu znam jak by co. :)

Jeszcze walczę teraz, żeby go jednak nie sprzedawać, ale obawiam się, że jednak będę musiał... :(

Piotrek.

• 2 miesiące temu...

I jak sprzedana Alma?

Naprawdę świetny projekcik był/jest? i z zaciekawieniem go czytałem, jak nie lubię N16 tak Twoja to po prostu bajka :D a tu na sprzedaż... zonk :rolleyes2:

ps. chętnie bym te fele odkupił jak 15 :D:P

Edytowane przez NadiR

• 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...

No nie bawem podobny projekt wyjedzie na ulicę :D

Ciekawe która będzie szybsza - dodam że te druga bazuje na Avenirowym silniku :P

No nie bawem podobny projekt wyjedzie na ulicę :D

Ciekawe która będzie szybsza - dodam że te druga bazuje na Avenirowym silniku :P

jezeli chodzi o ta czarna n16 co pod LBN sie montuje, to troche sie chlopaki mecza z nia juz :P

ciekawe ktora bedzie szybsza, avenirowa motorownia duzo tansza jest

Edytowane przez PRTP'06

avenirowa motorownia duzo tansza jest

Do tego nie jest na mechanice, nie ma tak agresywnych wałków, ma mniejsze turbo, mniej przepływowy kolektor wydechowy i nie ma 4 indywidualnych przepustnic gazu oraz wielkich 444ccm wtryskiwaczy paliwa :D

Generalnie na miekko Gti-R motorownia z porządnym wydechem i IC + DP z screamer pipe daje z siebie zrobić 330KM przy 1,3 bara doładowaniu i nieco ponad 400Nm :)

Do tego nie jest na mechanice, nie ma tak agresywnych wałków, ma mniejsze turbo, mniej przepływowy kolektor wydechowy i nie ma 4 indywidualnych przepustnic gazu oraz wielkich 444ccm wtryskiwaczy paliwa :D

Generalnie na miekko Gti-R motorownia z porządnym wydechem i IC + DP z screamer pipe daje z siebie zrobić 330KM przy 1,3 bara doładowaniu i nieco ponad 400Nm :)

co tu porownywac motorownie rajdowa do silniczka z kombiaka, no ale pare tysiaczkow w skarbonce zostaje, dlatego ciekawi mnie jaka duza bedzie roznica pomiedzy nimi, bo swap GTIRa to juz szersza impreza

Wszystko było super hiper, a nagle cisza. Chcę się tylko dowiedzieć co z autem, czy jeździ jeszcze czy srzedane/rozbite.

A tu 10 postów o tym która almera będzie szybsza. To ja mogę odpowiedzieć, że ta co będzie jechać. Proste

Piotrek zamilkł tutaj i na sr gdzie też opisywał projekt. Pisał że fura do sprzedania więc pewnie poszła a nowy właściciel nie wchodzi na fora;) Całkowie zgadzam się z Kenetem - po co tu pisać? Moze zamknąć temat i otworzyć jak się pojawi Piotrek lub nowy właściciel?

Edytowane przez tomiw

• 5 miesięcy temu...

No to wracamy do gry ze skromnym projektem Almerki GTiR.

Na obecną chwilę wrzucę Wam zajawkową fotkę przodu po ostatnich, delikatnych modyfikacjach.

Zdradzę, że w drodze ze Stanów jest nowe, mocne sprzęgło, wkrótce pod maską zrobi się sympatycznie i kolorowo, przyjdzie nowa turbinka, lekka przeróbka dolotu... i takie tam... w drodze też jest wreszcie fotel kierowcy i pare innych bajerków... ;) Wszystko w swoim czasie. ;)

post-19801-1272313755,0599_thumb.jpg

Edytowane przez Spootie

Hehe jednak się będzie działo :)

Jak będzie już po wszystkim trzeba będzie się spotkać w jakimś kameralnym miejscu i posprawdzać nasze bolidy :D

Ps. Fajna konkurencja CI wyrosła w postaci N15 GTI też ze zeswapowanym SR20DET z GTI-Ra...

• 1 miesiąc temu...

Robisz igłę na sprzedaż?

Nie no robię igłę pod siebie, jak coś robię, to porządnie... pojeżdżę i sprzedam... ale na pewno w stanie nie gorszym niż taki, w którym sam chciałbym go używać! :)

Przyszedl wreszcie fotel kierowcy. Jeszcze musze kierownice kupic. :)

Dluzy sie konczenie tego samochodu... Ech... wkurza mnie, bo chcialbym dzialac, a czesci w drodze... :/

Jest i nowa zabawka... ;)

post-19801-1275339247,3704_thumb.jpg

Edytowane przez Spootie

Kolekcja turbo się zrobiła. Zdążysz do 10 lipca na Ryki? Dobra okazja do porównania DET, DE+T i N/a

Kolekcja turbo się zrobiła. Zdążysz do 10 lipca na Ryki? Dobra okazja do porównania DET, DE+T i N/a

1. Nie zdążę, bo moje auto czeka w kolejce do złożenia.

2. I tak nie będę go upalał na imprezach (przynajmniej nie przed zrobieniem chłodnicy oleju, a raczej nie mam jej jak na razie w planacy).

Jak na razie... jak widzisz... zbieram graty. Wnętrze gotowe i poskładane poza fotelem kierowcy oraz kierownicą, której jeszcze nie kupiłem.

Przed nami cała mechanika i elektronika, z którą będziemy się jakoś musieli uporać, bo muszę sondę lambda znaleźć, która została bestialsko wycięta przez jakiegoś osła i w jakiś sposób stać się posiadaczem NisTune z Australii do GTiR'a... :)

:)

Będę wrzucał nowe wieści. ;)

Całkiem spoko... Gratuluje odwagi i wytrzymałości :) Dużo serca a jeszcze więcej kasy włożyłeś :) Mi też się marzy sr20det w primerce. Może się kiedyś spełni moje marzenie :) Ile kuca ma teraz Almerka ;> I chciałbym zapytać jaka skrzynia w niej siedzi ;>

Pozdrawiam stapcio

Całkiem spoko... Gratuluje odwagi i wytrzymałości :) Dużo serca a jeszcze więcej kasy włożyłeś :) Mi też się marzy sr20det w primerce. Może się kiedyś spełni moje marzenie :) Ile kuca ma teraz Almerka ;> I chciałbym zapytać jaka skrzynia w niej siedzi ;>

Pozdrawiam stapcio

Skrzynia od P10 GT.

Kuca... pewnie koło 300... nie wiem... zobaczymy co będzie jak dokończymy silnik, zarządzanie paliwem, turbiną, itd... :)