Gość piter2323 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 witam mam zapytanie czy moge do automatu dolac oleju castrol ATF TQDIII ?? oraz w jaki sposob sie go dolewa? moze zalac przez bagnet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Temat nie raz już tu wałkowany, więc lepiej użyj opcji "szukaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 uzylem wyszukiwarki ale cos znalesc niemoge, wiec jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 witam mam zapytanie czy moge do automatu dolac oleju castrol ATF TQDIII ?? oraz w jaki sposob sie go dolewa? moze zalac przez bagnet? strzykawka 20stka (kupisz w aptece) i przez bagnet. dolewaj z głową. poziom sprawdzaj po jakims czasie jak splynie rury od bagnetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 dzieki Piotral rozumiem ze poziom sprawdza sie na wlaczonym silniku ale na jaki przelozeniu P czy N? sorry ze zadaje takie balche pytanie ale to moj pierwszy automat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxi-Dyla Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Poziom sprawdza się na D na zaciągniętym ręcznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosan Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 żartujesz,oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 ?? to wkoncu nie na D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosan Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 wrzuć na P,sprawdż na zimnym i ciepłym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 wrzuć na P,sprawdż na zimnym i ciepłym silniku dokladnie. pytalem kolesia od automatow i sprawdzasz nie na zadnym D tylko normalnie na P. olej mozesz lac przez bagnet - sam lałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosan Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 olej NISSANMATIC D -kupisz w Nissan Ballaun,masz pwenośc oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 W Stanach na paru forach czytałem pozytywne opinie na temat ATF MaxLife Valvoline'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter2323 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 z programu fota elite wynika za do automatu w maxi powinien byc atf dexron chyba tak to sie pisze . Jeszcze jedno z tego programu wynika ze do skrzyni wchodzi ponad 9 litrow oleju to prawda? czy cos tam jest namieszane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jayo Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Olej sprawdzamy na rozgrzanej skrzyni, czyli około 5min jazdy miejskiej. Zatrzymujemy sie na plaskiej powierzchni, zmieniamy lewarkiem po wszystkich biegach i konczymy na "P" (z tym sprawdzaniu na "D" to sobie jaja robia ) na wlaczonym silniku wyciagamy bagnet, wycieramy i ponowny odczyt. Źródło: Nissan Maxima - Service Manual Dolewka oczywiscie przez rurke od bagnetu. Nie wolno przelewac ponad max !! Co do wlewania to kazdy ma inny patent. Ja miałem lejek sklejony z gumową rurką, którą wciskałem na rurke od bagnetu Olej leje typu Dexron III, np Castrol Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Dokładnie, przy pełnej wymianie powinno wyjść 9,4 l - ale konia z rzędem temu komu się uda zlać wszystko z zakamarków i usunąć film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) Na naszym forum opisałem procedurę wymiany oleju w automacie - udaje się wypompować prawie wszystko. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/26489-pytanko-olej-w-automacie/page__st__20 Edytowane 7 Października 2009 przez Przedszkolak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAX Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Dokładnie, przy pełnej wymianie powinno wyjść 9,4 l - ale konia z rzędem temu komu się uda zlać wszystko z zakamarków i usunąć film. A jak z olejem do automatu w modelu A34 - MAXIMA USA 2006 - CO TAM WLAĆ ZAMIAST OLEJU MATIC-K ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Oleje MV ATF Syntetyczny, MaxLife ATF, MERCON V spełniają specyfikację Matic-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViceprezeS Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Oleje MV ATF Syntetyczny, MaxLife ATF, MERCON V spełniają specyfikację Matic-K Witam. Przepraszam za odkopanie, ale czy ktoś może to potwierdzić? Na forach amerykańskich ostrzegając przed jakimikolwiek zamiennikami... tylko, że oni płacą ok. 10$ za litr oryginału Nissan Matic-K i jeszcze do tego płaczą, że drogo. U nas w serwisie litr kosztuje 150zł... Myślałem o Valvoline MaxLife ATF w cenie ok. 30zł/l. Może ktoś już coś zalewał i podzieli się wrażeniami? Mam A34 3,5 SE z 2004r. Podobno robi się 3 wymiany, każdorazowo po ok.3l. Tu opis: http://forums.maxima.org/fluids-lubricants/597040-how-atf-drain-refill.html Czekam na info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irq Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 z powodu chorych cen matic-k zalalem do mojej a34 wlasnie Valvoline maxlife. Czy jest ok- trudno ocenic.. wszystko dziala jak przed wymiana (skrzynia czasem poszarpywala i nadal jej sie zdarza Ja robilem tylko 1 spuszczenie i dolewke- stary olej po zlaniu mial ladny czerwonawy kolorek, bez opilkow itp.. pzdr, Irq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViceprezeS Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Dzięki Irq. To chyba oczekiwałem cudów po wymianie, bo jakiś m-c temu oddałem samochód do firmy zajmującej się skrzyniami A/T, aby zmienili olej. Szczerze mówiąc nie zmieniło się dosłownie nic.... a tyle się naczytałem o zbawiennych skutkach wymiany oleju. Skrzynia chodzi ok. Tzn. czasem sporadycznie se przyszarpie, ale wie o tym tylko kierowca bo pasażerowie nic nie czują. Jedyna rzecz, która mnie irytuje i właśnie wierzyłem, że po wymianie płynu się zmieni, to dziwne jakby poślizgnięcie się sprzęgła przy zmianie z 3-4. Tak na oko 200-500rpm To w takim razie chyba nie będę wymieniać... Myślałem, że w zakładzie zrobili mnie w jajo... Dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi