Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Prędkościomierz

Guest lunatyk1
 Share

Recommended Posts

Guest lunatyk1

Witam,

Mam nastepujący problem otóż wskazówka prędkościomierza przestała wracać(spręzynka nie odbija).Może wie ktoś jak to naprawić,lub ma tę część na zbyciu to chętnie kupie.Czy może od razu lepiej kupić nowy licznik?

Możliwe że to tylko zanieczyszczenie ,ale może być urwana sprężynka.W tym drugim przypadki to raczej wymiana bo nie uda się założyć sprężynki tak żeby nie oszukiwał :/ Rozbierz i sprawdź czy sprężynka jest cała,jeśli tak to musi być jakiś syfon w środku. ;)

• 2 weeks later...
Guest lunatyk1

Wylookałem liczniczek tylko od versji 1.2?Czy to jakiś problem bo wydaje mnie sie że nie.Ale wole mieć pewność:)

Wylookałem liczniczek tylko od versji 1.2?Czy to jakiś problem bo wydaje mnie sie że nie.
Zegary różnią się zasadniczo tym, czy są sprzed liftu czy po nim (optycznie najłatwiej zobaczyć po tym, czy cyferki przebiegu są na ciekłokrystalicznym wyświetlaczu, czy nie). Jeśli różni się tym, na pewno nie podejdzie. Pozostałe różnice (przynajmniej w licznikach sprzed liftu) są mniej istotne.

Dodam, że jeśli masz tylko problem z prędkościomierzem i nic więcej nie chcesz zmieniać, to tak naprawdę potrzebujesz samego prędkościomierza (przynajmniej w wersji sprzed liftu tak jest) i możesz go przełożyć z dowolnych zegarów sprzed liftu, w których działa prędkościomierz (reszta może nie działać) - jest to kwestia odkręcenia dwóch śrubek na krzyżak i nic więcej - nie trzeba ściągać wskazówki prędkościomierza ani nic z tych rzeczy.

Wylookałem liczniczek tylko od versji 1.2?Czy to jakiś problem bo wydaje mnie sie że nie.Ale wole mieć pewność:)

a od kiedy to k11 byly 1.2?

lunatyk1, nie przejmuj się tym 1,2 ,nikt nie jest alfą i omegą ;)

nie wiadomo nigdy kto na ile rozwiercił ,albo przetulejował :029:

• 6 years later...

Cześć, u mnie w micrze podobny problem,

licznik kolometrów nabija km, ale wskazówka prędkościomierza ani drgnie

rozmontowałem zegary i zauważyłem że jak potrząsnę zegarami, to wskazówka zmienia pozycję i nie wraca na pierwotne miejsce nawet po podłączeniu wtyczki (zegary bez linki, sama elektronika)

zauważyłem też parę przepalonych żarówek ale to szczegół)

ktoś wie co mogło się spier... popsuć?