Gość szczureczek Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 witam poszukuję jakiegoś nowatorskiego rozwiązania montażu zapasu na pace, może klapie... auto będzie miało gaz a na pace będzie czasami trochę towaru jeździło. a może ktoś z użytkowników już zmieniał koło? chyba nie jest to częsty przypadek w takim aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 tez sie nad tym zastanawialem, jak to ugryzc - ostatecznie kolo jezdzi na pace, a jak paka potrzebna laduje na dachu, auto mam drugi rok i jeszcze kapcia nie mialem zastanawialem sie nad zamontowaniem odchylanego stelaza z rurek z nierdzewki montowanego tak by kolo bylo nad zdechaniem z tylu burty, po odgieciu tak by mozna bylo klape otworzyc - cos jak to: , ale uznalem ze za duzo z tym zachodu by bylo wiec zostala wersja kolo na dachu jak by co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 też myślałem o takim mocowaniu, ale auto robi się od razu brzydsze ( chodzi o to że trzeba zmienić zderzak albo w nim jakieś przeróbki zastosować )... no i kwestia oporów powietrza bo mając prawie 300 kucy wolno nim nie będę jeździł a nawet się nie da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Silnik 4.0 V6 ma 265 KM. Po zagazowaniu padnie pewnie 1/3 tej stajni. Możesz zrobić mocowanie do jednej z szyn c-chanell np. z kawałka odpowiednio wygiętego płaskownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 znaczy powiem tak nie chce się kłócić że tyle ma ponieważ to jakaś dziwna wersja se/nismo/le i narazie w papierach znalazłem 218 kw... ale sprawdzę na hamowni i się pochwalę ( wiem tylko że było to jakieś democar tam w stanach ) a na gazie robię taki że nie straci mocy... myślę o tym trójkącie ale muszę zobaczyć co i jak bo ta ameryka ma inne wzmocnienia niż europa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Pochwal się później jakie spalanie masz przed i po zagazowaniu. Osobiście zastanawiałem się przed zakupem o imporcie ze stanów ale przestraszył mnie ten silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 na razie mogę się pochwalić że przy naprawdę ostrej jeździe autko pali średnio 15 litrów mi wyszło... a już miałem 3 tankowania do pełna i na razie przeliczyłem średnią z dwóch baków. gdzieś 50%/50% miasto/trasa jeszcze mało wiem o tym aucie i nie wiem czy silnik japoński czy ameryka ale jak na amerykę to coś mi za mało pali jak na takie osiągi. gaz będę miał w czwartek a więc pochwalę się w poniedziałek po trasie około 1000 km co do mocowania widziałem dziś rozwiązanie za fotelami po wewnętrznej stronie paki, tylko kurcze mam zabudowę ( na płasko z kipą ) i mi nie wejdzie. a walki co nie miara, żeby ją zdjąć. myślałem o mocowaniu na płasko to pokrywy, tylko ja mam z poliwęglanu czy czegoś takiego. chyba jakiś stelaż od środka byłby potrzebny na wzmocnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Trzymajcie się tematu. :diabel2: O spalaniu już pisano wiele. A mocowanie gotowe jest już do zobaczenia ( i kupienia ) http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/111/6407.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 ciekawe i nie za drogie rozwiązanie... pokombinuje i dam znać jak może to wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.