Tobik Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Hej. Mam problem z przepływomierzem w moim X z 2004r 136km. Czy jest może jakiś zamiennik tak jak dla 114 konnych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Przepływka jest taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inspe Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam . Dla tych którzy lubią sami podłubać. Przed czujnikiem przepływu w obudowie jest umieszczony filtr siatkowy, w moim 2,2 dci 2002 po 8 latach był prawie całkowicie zatkany, po umyciu widoczna poprawa pracy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lotnik78 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Jakie są objawy padniętej przepływki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tob Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Witam. Potwierdzam, do mojego X-sa (2003r, 2,2Di, 114 koni) zakupiłem przepływkę Boscha o nr 0986280232 i jest to przepływka regenerowana na bazie Boscha o nr 0280218005. Oba te symbole są wypisane na tej przepływce. Jakoś bardziej przemawia do mnie regenerowana Boscha niż nowa "no name". Cena porównywalna. Wszystko OK. Prawdą jest że ma ona 5 pinów a wtyczka w samochodzie 4, ale chodzi, tak jak pisaliście. Podpiąłem, zapalił od razu bez problemu, pochodził kilka minut na wolnych obrotach, tak dla pewności, i śmiga. Odrazu samochód nabrał chęci do jazdy. Serdeczne dzieki wszystkim za wszystkie informacje, nie tylko w kwestii przepływki, dzięki Wam zaoszczedziłem kupe kasy na mechanikach i zakupie niepotrzebnych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulka Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Ad przepływomierza powietrza w Nissanie 2,2dci 136kW,aby nie ponosić kosztów a nawet można te awarie usunąć na trasie,w drodze.Nalezy wymontować przepływomierz,nastepnie benzyna ,lub dostępny spray do czyszczenia ,mycia szczek ,tarcz hamulcowych,spryskac druciki (szt.2)wewnątrz przepływomierza ,nie można dotykać ! ,zamontować i gaz,druciki wewnątrz maja osad i to jest przyczyna,pozdrawiam. Jakie są objawy padniętej przepływki? Traci na mocy,jedziesz 60-80kmh,nie wchodzi na wyższe obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi