Gość Piotr Cieśla Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Witam. Jestem szczęsliwym posiadaczem Nissana Pathfindera 2000r 3.5 V6 benzyna+LPG. Kupiłam go z zapaloną kontrolką "Servis Enge SUN" od jakiego szasu miga, ale nic się nie dzieje z samochodem, poprzedni własciciel nie serwisował go ASO. Czy musze sie udać do ASO - co ona oznacza, że są jakieś kłopoty z silnikiem czy poprostu sygnalizuje wymiane oleju. Co się stanie jeśli ją zignoruje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymansky Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 sygnalizuje błąd/awarie podzespołu silnika (elektronika) , może nie poprawny montaż instalacji LPG jest tego powodem , sprawdzenie komputerem nie zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 u mnie był ten błąd i była to wina słabej jakości paliwa, najlepiej tankować 98 i więcej na sprawdzonych stacjach. ale najlepiej podjechać na komputer. jeżeli to olej to kontrolka powinna zgasnąć po odłączeniu akumulatora na 10 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Cieśla Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Witam. Byłem w ASO i wyszło zupełnie coś innego. Komputer wykrył błąd na 6 cylindrze. Nie ma (cytuję) odpowiedzi zwrotnej z cewki zapłonowej do komputera. Gdzie taką cewkę można dostać czy są zamienniki z innych samochodów. Przypomnę mam silnik 3,5L V6 benzyna. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 http://www.autopartsworld.com/nissan_parts...nitioncoil.html tu są ale musisz rocznik podać ja nie kupowałem jeszcze tutaj, ale na następny przegląd szykuję się na części z tej strony... wszystko dokładnie mają opisane, a wszystkie inter, foty, AP,harty nie umywają się do tej strony. po numerze nadwozia nie mogli mi paska do mojego zamówić, a tu znalazłem co i jak wracając do cewki może gdzieś używki się trafi? trafisz może tu http://www.allegro.pl/item624631034_nissan...r_3_5_2002.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.