Gość Arkus Opublikowano 24 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 Co udało wam się wymienić na gwarancji w N16 na co zwrócic szczególną uwage żeby skorzystać jeszcze z darmowej wymiany. Mnie udało sie wymienić maglownicę ,a teraz czekam za zawiasem drzwi kierowcy bo maja luz i się troszkę opuściły.W czrwcu kończy mi się gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 odswiezam topic...! slyszalem ze mozna wymienic galke zmiany biegow i fartuch (mam troche wytarty) - co jeszcze Wam sie udalo? moze amorki? mi po 3latach w corolli przy 90kkm wymienili komplet amorow na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 no mnie galeczka tez sie delikatnie starla i chyba to zglosze a tak poza tym to zmienia mi teraz tapicerke w drzwiach bo sie takie pecherzyki porobily, no i standardowo malowany bedzie w kilku miejscach bo "ruda kolezanka" sie pokazala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alma Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Można zgłosić zardzewiałe przeguby siedzeń przednich, ładnie polakierują. Radzę zajrzeć pod spody drzwi, no i oczywiście przyjrzeć się dokładnie lakierowi, szczególnie na elementach wewnętrznych. Za rdzę nissanowi należy się podwójny negatyw, sprzedawać samochody, które po dwóch latach rdzewieją to skandal !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milo Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 narazie lakierowalismy klapę tylnią i wymieniliśmy cały silnik teraz ze padł znowu silnik bedziemy walczy o wymianę samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojan Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Milo jestem tym silniczkiem zainteresowany. Napisz co się z nim stało i jak walczyłeś z ASO. Ja siętakże przygotowuję do batali o kapitalkę silnika. Podrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Można zgłosić zardzewiałe przeguby siedzeń przednich, ładnie polakierują. Radzę zajrzeć pod spody drzwi, no i oczywiście przyjrzeć się dokładnie lakierowi, szczególnie na elementach wewnętrznych. Za rdzę nissanowi należy się podwójny negatyw, sprzedawać samochody, które po dwóch latach rdzewieją to skandal !!! narazie lakierowalismy klapę tylnią i wymieniliśmy cały silnik teraz ze padł znowu silnik bedziemy walczy o wymianę samochodu Aż sie wierzyć nie chce, z czego oni teraz te somochody robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milo Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 pierwsza wymiana była bez problemu bowiem z panewek i pierścieni nie zostało nic wszystko było poprostu do wyrzucenia i reszta silnika tez dostała wiec nissan wyminił cały silnik (po 28 tys km) teraz po 20 tyś (6 tys od przeglądu sewisowego) zabrakło oleju w 6 tys spalił cały olej - pierścienie gieły sie w rękach z tego co sie orientuje tym razem nissan chce naprawiać silnik ale z naszej strony napewno tak to sie nie skończy i bedziemy walczyc narazie nic wiecej nie jest ustalone ale będe relacjonował na gorąco wszystko ps. w Poznaniau jest jeszcze jedna alemra z padniętym 2 silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 pierwsza wymiana była bez problemu bowiem z panewek i pierścieni nie zostało nic wszystko było poprostu do wyrzucenia i reszta silnika tez dostała wiec nissan wyminił cały silnik (po 28 tys km) teraz po 20 tyś (6 tys od przeglądu sewisowego) zabrakło oleju w 6 tys spalił cały olej - pierścienie gieły sie w rękach z tego co sie orientuje tym razem nissan chce naprawiać silnik ale z naszej strony napewno tak to sie nie skończy i bedziemy walczyc narazie nic wiecej nie jest ustalone ale będe relacjonował na gorąco wszystko ps. w Poznaniau jest jeszcze jedna alemra z padniętym 2 silnikiem heh czyli nie kontrolowales stanu oleju a to jest zaniedbanie w n16tkach malo jest oleju i nie trudno o klopot . czy ja Cie na autokaciku nie widzialem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milo Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 pierwsza wymiana była bez problemu bowiem z panewek i pierścieni nie zostało nic wszystko było poprostu do wyrzucenia i reszta silnika tez dostała wiec nissan wyminił cały silnik (po 28 tys km) teraz po 20 tyś (6 tys od przeglądu sewisowego) zabrakło oleju w 6 tys spalił cały olej - pierścienie gieły sie w rękach z tego co sie orientuje tym razem nissan chce naprawiać silnik ale z naszej strony napewno tak to sie nie skończy i bedziemy walczyc narazie nic wiecej nie jest ustalone ale będe relacjonował na gorąco wszystko ps. w Poznaniau jest jeszcze jedna alemra z padniętym 2 silnikiem heh czyli nie kontrolowales stanu oleju a to jest zaniedbanie w n16tkach malo jest oleju i nie trudno o klopot . czy ja Cie na autokaciku nie widzialem ? wiesz zaraz po zapaleniu sie kontrolki był oddany do serwisu , jezdzi nim kobieta a poza tym to samochód na gwarancji wiec nie bede sprawdzał poziomu oleju 8) tym bardziej ze 6 tys km wczesniej był przegląd w autoryzowanym serwisie wiec trudno tu mowi o zaniedbaniu a poprostu wadliwości elementów uzytych do budowy silnika :wink: ps. tak na autokąciku "milo" aka "miho" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 umowilem sie na przeglad... w ASO chciałbym zglosic kilka rzeczy m.in odklejona gałka zmiany biegów i dziurawy fartuch szyby sie tluka jak sa w pol otwarte lampy przednie slabe (swiatła mijania - jak swieczki) wyciek z weza do wspomagania (wyciek) osłona kolektora? brzeczy przy 2000-25000tys obrotow ... mmmhmm i pewnie jeszcze cos tylko co? moze czegos nie zauwazylem podpowiedzcie!? :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Nam w K12 na gwarancji wymienili: 1) Skrzynia biegów JH160 2) Stacyjka 3) Olej w skrzyni biegów przy okazji wymiany skrzyni 4) Przednia lewa listwa maskująca miacz (lewy grill) HHA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 czy gwarancja NISSANA obejmuje elementy zawieszenia? laczniki, wahacze, drazki, amory itp :?: :!: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Kiedyś oczywiście tak ale jak to jest obecnie to nie wiem. Raz w VW musiałem się wykłucać o końcówkę drążka kierowniczego. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Nam w K12 na gwarancji wymienili: 1) Skrzynia biegów JH160 2) Stacyjka 3) Olej w skrzyni biegów przy okazji wymiany skrzyni 4) Przednia lewa listwa maskująca migacz (lewy grill) HHA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 czy gwarancja NISSANA obejmuje elementy zawieszenia? laczniki, wahacze, drazki, amory itp :?: :!: :?: pytam bo mi w toyocie wymienili pod koniec gwarancji kompl amortyzatorów... a jak w nissanie? ktos wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojan Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Po 10tyś miałem tylne amorki wymieniane nagroda za trwałość ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Wojan, sami Ci powiedzieli ze do wymiany... (przy przegladzie?) czy Ty im to uzmyslowiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Niestety zardzewiałych przegubów siedzeń przednich nie polakierują w Łodzi. Dzisiaj akurat wracam z przegladu i zostałem niemiło rozczarowany . Pan serwisan odpowiedział mi, że temat ten mu jest znany ale NISSAN Centrala nie uznaje go jako powód do roszczenia reklamacyjnego. Za to zostałem poinstruowany w jaki sposob mogę to sobie sam ładnie polakierować. I to w dobie walki o klienta Nissan pozwala sobie na takie niemarketingowe wygłupy, bardzo dziwne :? Ciekawy jestem czy ktoś z Centrali Nissana czyta sobie czasami na forum opinie uzytkowników na temat jakości wykonywanych usług gwarancyjnych przez autoryzowanych monopolistów :?: Nara Modest :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojan Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Wojan, sami Ci powiedzieli ze do wymiany... (przy przegladzie?) czy Ty im to uzmyslowiles? Sami na tow padli ) A od kiedy poinformowałem ich że podoba mi się pathfinder i pewnie będzie mój. To nawet zaczęli się w serwisie starać. (wreszcie fotele naprawili). Wszak autko za 170tyś to niezła prowizja ))) Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 dzisiaj bylem na wymianie gałki skrzyni biegów oraz kompl przednich reflektorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primavera Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 N16 1. przednie reflektory 2. przednie halogeny zardzewiale fotele zaproponowano mi naprawic odplatnie - bo powiedziano, ze sprawa jest znana i to sie bierze z tego, ze "wsiada sie do samochodu w mokrym ubraniu". N15 1. przedni pas bezpieczenstwa kierowcy 2. przewody gumowe w ukladzie wspomagania 3. czujnik oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi