Gość Vite Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam, czy radio CY13C: http://www.ertasvc.ru/tovar/424.htm bez problemu podepnę pod moja instalację ? czy będzie działać pilot na kierownicy ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Tez sie nad tym zastanawialem. i zrezygnowalem, bo ponoc pilot nie bedzie dzialal ;/ Jak znajdziesz cos wiecej na ten temat to sie odezwij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vite Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 dałem sobie już spokój. Kupuje: http://www.clarion.com/pl/pl/products/2008...2390384388.html plus do tego za 140 PLN sterowanie radia z kierownice z firmy www.piloty.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 swietne radyjko, ~1200 pln to niezla cena. A pilot stary wywalasz ten na kierownicy i wsadzasz jakis inny przewodowy czy zalozysz bezprzewodowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vite Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 pilot zostaje na kierownicy, a wszystko odbywa się przewodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Vite wrzuc jakies zdjecia jak to zainstalowales lub ci zainstalowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekg Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 witam, teraz ja chcę załozyć radio z qashqai do X'a. niestety radio wyświetla naprzemiennie "invalid eq" oraz "check th12hw". Podobno dlatego, że trzeba podłaczyć je do szyny CAN i immobilaizera. Czy rozpoznawaliście ten temat? może ktoś z was cos takiego robił. Czy x-trail z 2003 roku na wyprowadzone wyjście z immobilaizera do radia i czy wogóle ma szynę CAN? prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Radyjko od qashqaia jest zestrojone z immobilaizerem w kluczyku i w innym samochodzie nie działa. Cos w rodzaju kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekg Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 w poniedziałek jestem umówiony w serwisie nissana. gość powiedział mi że można wpisać to radio do immobilaizera, zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 a za ile ? slaweq a jak ze sterowaniem z kola kierownicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekg Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 nie wiem za ile, ale żona się ze mnie śmieje że kupiłem radio i mam ozdobę na półkę w garażu więc muszę coś zrobić, w końcu najeżdża mi na ambicje z tego co patrzyłem w serwisówki to te funkcje co mam w fabrycznym radiu z x-traila powinny działać, niestety nie będzie można odbierać telefonu z kierownicy. na razie jednak muszę w końcu wpisać to radio do immobilaizera, jak je uruchomię to dopiero zajmę się sterowaniem. dam znać o efektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 nie zapomnij bo ja jestem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szwajcar Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Mam pytanie do Vite, czy to radio clariona jest wyposażone w system automatycznego dostosowania głośności do prędkości jazdy? I - jeżeli tak - to czy ten system działa? I w ogóle, jakby podzielił się wrażeniami było by fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vite Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ten Clarion nie posiada takiej funkcji (chyba?), ale po podłączeniu adaptera do radia, jest pełne sterowanie z kierownicy. Tak więc, można szybko ściszyć lub podgłośnić. Ogólne wrażenia są bardzo pozytywne. Jakość pierwsza klasa. Podczas jazdy korzystam tylko z ośmio gigowej pamięci USB, która pozwala zapomnieć o wachlowaniu płytami CD. Ma możliwość dopasowania kolorystyki podświetlenia całego radia do deski rozdzielczej. O parametrach dźwięku nie wspominam, bo sama nazwa firmy wszystko wyjaśnia - POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecio Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Vite, czy moglbys doprecyzowac : - czy mowiac o pelnym sterowaniu z kierownicy masz na mysli oryginalny, pierwotny czyli ten fabryczny pilot? Jesli tak to czy masz na mysli dokladnie te same funkcje pilota jakie miales do tej pory w starym nissanowskim radiu? - jaki typ adaptera kupiles? Ja na stronie jaka zapodales nie zobaczylem wogole takiej oferty, a ich telefon nie odpowiada. - jak poradziles sobie z USB? Czy trzeba wyprowadzac ten kabel jaki pokazuja na zdjeciach i wisi on sobie gdzies czy jest moze jakies inne rozwiazanie? - czy radio montowales sobie sam? Jesli tak to jak poradziles sobie z wyjeciem tego co bylo do tej pory? - czy ten Clarion dokladnie pasuje do wneki czy sa jakies moze luzy badz trzeba cos poszerzac? Pytam tak szczegolowo bo sam nosze sie z zamiarem kupna tego sprzetu ale zbyt wiele w sieci o nim nie znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vite Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Vite, czy moglbys doprecyzowac :- czy mowiac o pelnym sterowaniu z kierownicy masz na mysli oryginalny, pierwotny czyli ten fabryczny pilot? Jesli tak to czy masz na mysli dokladnie te same funkcje pilota jakie miales do tej pory w starym nissanowskim radiu? oryginalny na kierownicy Nissana - głośność +/-, do przodu/do tyłu piosenki/stacji radiowej, szybki scan stacji/plyty/usb, zmiana źródła dźwięku, mute. - jaki typ adaptera kupiles? Ja na stronie jaka zapodales nie zobaczylem wogole takiej oferty, a ich telefon nie odpowiada. to jest samoróbka firmy Izotech, czarna puszka i parę kabli. - jak poradziles sobie z USB? Czy trzeba wyprowadzac ten kabel jaki pokazuja na zdjeciach i wisi on sobie gdzies czy jest moze jakies inne rozwiazanie? kabel USB wyprowadzony jest w tunelu obok ręcznego - czy radio montowales sobie sam? Jesli tak to jak poradziles sobie z wyjeciem tego co bylo do tej pory? sam - http://www.fitaudio.com/?View=entry&EntryID=161 i do tego manual do X-Traila T30, żeby zidentyfikować trzy kable wychodzące ze sterowania z kierownicy - czy ten Clarion dokladnie pasuje do wneki czy sa jakies moze luzy badz trzeba cos poszerzac? na dole jest szczelina 0.5mm, która jest zakryta przez zaślepkę dostarczaną wraz z radiem Pytam tak szczegolowo bo sam nosze sie z zamiarem kupna tego sprzetu ale zbyt wiele w sieci o nim nie znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecio Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Moge ja dorzucic sie jeszcze ? W Firmie Izotech jest jakis model tego modułu ? Możesz podać to co Ty kupiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vite Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 ja napisałem maila, a w nim jaki mam samochód i radio, które ma być sterowane z kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciufryd Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Witam serdecznie, jestem szczesliwym nabywca t30 z dziwnie dzialajacym radiem, a mianowicie w trakcie suchania cd zaczynaja wariowac glosniki tzn raz graja obie strony raz tylko jedna. W trybie radio fm wszystko dziala jak nalezy. Chcialbym zamienic radio na to Z qashqaia z opcja podpiecia telefonu. Nie jestem jakos biegly w temacie, wiec prosze o wyrozumialosc i dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jesion102 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Hej może ktoś zapoda informacje czy jest możliwośc podłączenia radia clarion PN 3001F-A w xtrail T30 czy będzie działało i co trzeba ewentualnie przerobić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amator x-triala Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Ciufryd czy udało Ci się coś zrobić z tym radiem? U mnie niestety występują te same objawy, czyli coraz częsciej przy odtwarzaniu CD zanika mi lewy kanał (prawie nie słychać głośników z lewej strony). Kiedyś te kłopoty miałem zimą. Teraz juz bez względu na temperaturę mam ten problem . Zacząłem już bardzo poważnie zastanawiać się nad wymianą fabrycznego radia na jakiegoś "kombajna audio/dvd". Może jednak ktoś poradził sobie z tym problemem "zanikania kanałów" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciufryd Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 witaj, no niestety nie poradzilem sobie z problemem. radia slucham tylko w trybie FM tak jeszcze dziala, natomiast bardzo powaznie mysle nad radiem z qashqaia tyle ze nie wiem czy bedzie dzialalo.... czy jest jakos zakodowane z imobilaserem ...no i wogole z ktorej strony sie do tego zabrac tzn technicznie sprawe ujmujac wyjecie i wymiana radia to nie nie jest jakos wielki problem dla mnie... mysle ze dam rade samemu tylko nie wiem jakie radio kupic zeby pozniej wszystko dzialalo jakby ktos cos wiedzial wiecej to niech sie podzieli opinia... moze znacie kogos bieglego w temacie na terenie slaska lub malopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pittro Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Hej może ktoś zapoda informacje czy jest możliwośc podłączenia radia clarion PN 3001F-A w xtrail T30 czy będzie działało i co trzeba ewentualnie przerobić pozdrawiam Tak, ja wiem co zrobić - trzeba pogrzebać w elektronice radia, właśnie dziś udało mi się odpalić prawie identyczy model PP-3000"na stole" więc nie będzie poroblemu, żeby zadziałało w jakimkolwiek innym aucie. Generalanie większość (o ile nie wszyskie-na dziś tego nie wiem)radia 2 DIN z nowych nissanów, po przełożeniu do każdego innego nissana będą wyświetlały komunikat "invalid eq". O zgrozo, nowe, wyciągnięte z pudełka również...ale też nie wiem, na dzień dzisieszy, czy wszystkie. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez Pittro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekg Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Radio z quashqai i innego nissana trzeba niestety rozkodować żeby zaczęło działać. Jest kilka osób które to robią. Tak samo jak zechcesz przełożyć oryginalne radio z innego x-traila. Zgłębiałem temat jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi