rodato1970 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witam ,panowie mam problem w QQ 2007 r.po włączeniu silnika mam radio[oryginał] zawsze bardzo głośno-na .9.,jak to ustawić by było ciszej.proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Nie znam tego radia ale zdaje się, że clariony w ustawieniach mają głośność początkową i ją trzeba zmniejszyć, może też mieć opcję głośności zależną od prędkości jazdy i to chyba też można regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodato1970 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 jest opcja zalezna od predkości,ale jej regulacja nie zmienia głośności przy włączeniu---------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) czy to radio z sinym zębem? JEśli tak i łączy się z telefonem to często niezgodność powoduje zwiększenie głośności i niemożność jej zmniejszenia Jeśli nie, problem tkwi w pamięci radia. To nie tylko problem xtraila. Zwyczajnie siada akumulatorek odpowiadający za pamięć rada. Trzeba go wylutować i wstawić nowy podobny. W niektórych modelach clariona była nawet bateryjka zegarkowa i to można ogarnąć samemu. Czy radio trzyma pamięć stacji? Jeśli robisz małe przebiegi i rzadko korzystasz z radia to będziesz miał odpowiedź. Edytowane 25 Października 2014 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heks Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) Tak jak w temacie. Zakupilem kilka dni temu radio z QASHQAIA 2010. Koleś zapewniał mnie, że kable i mocowanie będzie pasowało. Okazało się jednak zupełnie inaczej... Inne kostki, inne łapki mocujące. Udało mi się zakupić 3 kable. Xtrail-ISO, ISO-Qashqai, bolec antenowy-kostka. Radio podłączone na szybko odpalilo. Po kilkunastu próbach zamocowania go wysiadlem. Łapki od Xa nie chciały się odkrecic, musiałem odwiedzić mechanika i użyć udarowego śrubokręta. Śruby puściły, radio usiadlo można powiedzieć idealnie! Gdyby nie fakt, że okazało się być nieco niższe od swojego poprzednika. Wszystko gra, pięknie fajnie. I teraz pytanie. W Xie została jedna kostka, w nowym radiu 2wolne gniazda. Nie działa sterowanie z kierownicy, wnioskuję więc, że kabel z Xa to właśnie ono. Niestety Pan w sklepie uświadomił mnie, że on takiej przejściówki w życiu nie widział (a sklep naprawdę oferował tego maseee!) Wolne gwiazda w nowym radiu to chyba sterowanie i AUX. Tego drugiego nie potrzebuje. Zależy mi na tym, zebym mógł sterować radiem z kierownicy. Czy ktoś mógłby jakoś pomóc w tym temacie? Hmmm w sumie to pytanie numer 2 też się znajdzie. Kiedy dzwonię do kogoś to ja wszystko słyszę, natomiast druga strona już nie. What the f*ck?? Wnioskuję, że muszę kupić mikrofon... Gdzie mam go podłączyć??? Poooomoooocccyyyy!!! PS To radio nie ma podświetlanych przycisków??? Edytowane 2 Marca 2018 przez Heks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Przyciski zapewne podświetlane są ale włączają się razem z pozycyjnymi/podświetleniem licznika jak podepniesz odpowiedni sygnał który jest w niepodpiętej kostce. Szukaj schematów od x-t i qq a następnie rozkminiaj której kabelki odpowiadają za sterowanie pilotem i w które piny idzie mikrofon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heks Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Wszystko pięknie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi