Dar1962 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) z dużą dozą prawdopodobieństwa jest tego samego producenta. To urządzenie raczej budżetowe więc szału nie ma. Radio CD jest dość przyzwoite. Niewielkim nakładem kosztów dałoby się poprawić brzmienie wymieniając głośniki na lepsze, bo te fabryczne to zwykle dolna półka Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 z dużą dozą prawdopodobieństwa jest tego samego producenta. To urządzenie raczej budżetowe więc szału raczej nie ma. Radio CD jest dość przyzwoite. Niewielkim nakładem kosztów dałoby się poprawić brzmienie wymieniając głośniki na lepsze, bo te fabryczne to zwykle dolna półka Zastanawia mnie jedno,dotąd nissan zawsze montował radia clariona,w tiidzie też mam clariona.Więc skąd ten blaukpunkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) chyba stąd, że auto produkowane jest w Europie nie demontowałem swojego radia - takiej informacji udzielono mi w aso, zresztą nie wiadomo, czy z tyłu odbiornika byłby jakiś ślad świadczący o producencie - w dobie globalizmu. Tiida robiona jest między innymi w kraju kwitnącej wiśni, więc korzystają ze sprzętu rodzimego producenta - ciesz się, że nie masz chińskiego dla dociekliwych - miejsca produkcji koncernu nissan: Japonia (Micra, Tiida, Qashqai, X-Trail, Murano, Altima, 370Z, GT-R), USA (Pathfinder, Altima, Maxima), Hiszpania (Pathfinder), Brazylia, Chiny (Tiida), Indie (Micra), Tajlandia (Micra, Tiida), Meksyk (Tiida), Tajwan, Angola, Egipt, Iran, Rosja, Wielka Brytania (Note, Qashqai), Malezja, Filipiny Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 No proszę...A ja myślałem, że Tiida też z Anglii. A widzieliście Versę? Bliźniak Tiidy...tylko nazwą się różni. To model sprzedawany za Wielką Wodą. A Rogue to takie coś Qashqai-owatego. Ale Versę widziałem już live parę razy w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) chyba stąd, że auto produkowane jest w Europie nie demontowałem swojego radia - takiej informacji udzielono mi w aso, zresztą nie wiadomo, czy z tyłu odbiornika byłby jakiś ślad świadczący o producencie - w dobie globalizmu. Tiida robiona jest między innymi w kraju kwitnącej wiśni, więc korzystają ze sprzętu rodzimego producenta - ciesz się, że nie masz chińskiego dla dociekliwych - miejsca produkcji koncernu nissan: Japonia (Micra, Tiida, Qashqai, X-Trail, Murano, Altima, 370Z, GT-R), USA (Pathfinder, Altima, Maxima), Hiszpania (Pathfinder), Brazylia, Chiny (Tiida), Indie (Micra), Tajlandia (Micra, Tiida), Meksyk (Tiida), Tajwan, Angola, Egipt, Iran, Rosja, Wielka Brytania (Note, Qashqai), Malezja, Filipiny tyle że Qashqai i micra też ma clarion.almera zresztą też miala.a producenta łatwo sprawdzić po kodzie radia na przednim panelu. No proszę...A ja myślałem, że Tiida też z Anglii. A widzieliście Versę? Bliźniak Tiidy...tylko nazwą się różni. To model sprzedawany za Wielką Wodą. A Rogue to takie coś Qashqai-owatego. Ale Versę widziałem już live parę razy w PL. Różni się jeszcze paroma rzeczami,oświetleniem(symetryczne,czerwone stopy,obrysy)inne chamulce(tarcze klocki)liczniki itp. Na pozór identyczne auta z u.s.a. mogą mieć wiele istotnych różnic.Wiem bo miałem civica sedan z usa Edytowane 31 Stycznia 2011 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysten Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 (edytowane) Witam Powraca temat radia i głośników. Na poczatek chcę wywalić fabryczne dziadostwo i zamontować coś ciut lepszego, jak nie pomoże to kolejna będzie wymiana radia. Myślę nad Pioneerem bo jako jeden z nielicznych ma na swojej stronie konfigurator. Do przodu chcę dać Pioneer TS-A1713i - powinien pasować przynajmniej zgodnie z konfigutarorem. Tył wolałbym TS-G1723i jak nie wejdzie to TS-G1703i. W przypadku tyłu na załączonych rysunkach wszystkie miary są zgodne poza głębokością montażową niby 46mm tu i tu ale w nawiasie są inne wartości chyba w calach? Jeśli tak to 1703i ma ~44mm, a 1723i ~46mm? W konfiguratorze Pioneer Polska na tył ma pasować ts-g1703i o 1723i nawet nie ma informacji (nowy model). Na stronie pioneer.eu ts-g1723i pasuje na przód, ale nie ma tam informacji o głośnikach na tył (żaden już nie pasuje?). Zarówno na polskiej jak i europejskiej stronie konfiguratora ts-a1713i pasują na przód więc tu chyba nie będzie zdziwienia. Czy Ktoś wymienił w Note głośniki, jesli tak to proszę o podanie konkretnych modeli, na tej podstawie zweryfikuję zamiary. Wiem, że do montażu potrzeba dystansów, już nabyłem. Pozdrawiam p.s. rys. 1 - ts-g1703i rys. 2 - ts-g1723i rys. 3 - ts-a1713i Edytowane 12 Marca 2012 przez Dysten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sim Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) Witajcie, zakupiłem Nissana Note około 3 tygodnie temu. Jeżdżąc przez ten czas zauważyłem, a właściwie "dosłyszałem", że w fabrycznym radiu słychać zakłócenia, tak jakby radio gubiło zasięg, jest mono, za chwilę stereo, za chwilę trochę szumów... Tak jaby coś nie było dostrojone. Może to wina anteny? Wcześniej jeździłem Clio III z taką samą krótką anteną umieszczoną z tyłu i tam stacje odbierały idealnie. A w note nawet RMF FM ma zakłócenia/ traci zasięg. Może antena jest źle podpięta albo niepodpięta w ogóle? Miał ktoś z Was takie doświadczenia? Wczoraj przy myciu samochodu zrobiłem taki eksperyment - odpiąłem antenę i włączyłem radio - odbierało tak samo jak z przymocowaną anteną... Proszę o Wasze wrażenia z użytkowania szczególnie nowego modelu radia i ewentualne sugestie odnośnie rozprawienia się z problemem. pozdrawiam Edytowane 18 Marca 2012 przez sim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Sprzedaj note i kup clio, to fajne autka są A na poważnie u mnie nic się nie dzieje takiego, więć pewnie coś z anteną nie halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ja również nie mam problemów z radiem. Odbiera wszystko, żadnych zaników i szumów. Ale siedziałem dzisiaj w nowym Notku, nie było wkręconej anteny i rzeczywiście nie odbierało stacji. Więc trzeba szukać przerwy na drodze antena-radio. Piszesz sim, że to nowe radio, chyba notek też. Radzę więc nie grzebać samemu tylko ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sim Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Grzebał nic na pewno sam nie będę zgłoszę więc jak będę przejazdem koło aso, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysten Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Witam Chyba jestem jednym z nielicznych którzy nie mają już w swoim Note fabrycznych głośników. Zamieniony przód i tył na Pioneer TS-G1723i, do przodu spokojnie wejdą głośniki o większej głębokości montażowej ale nie chciałem ryzykować. Buczenie dziwnym trafem minęło, equalizer ustawiony na live, soprany +4, basy +2, wcześniej o takim ustawieniu mogłem pomarzyć, nawet na bas -7 buczały. Głośniki 2 x 179 zł, montaż w ASO Dąbrowscy 150 zł ustalone przed wymianą (pracy przy wymianie jest sporo, koszt naprawdę jak na ASO niewielki). Wszystko wykonane profesjonalnie. Niewielkim kosztem można sobie poprawić samopoczucie, z obecnego punktu widzenia, a raczej słyszenia, radia nie warto wymieniać. Wadą modelu Visia jest brak miejsca na tweetery, wymiana głośników na odseparowane dwudrożne dałaby jeszcze większy efekt. Do całości potrzebujemy dystanse, koszt około 35 zł za 2 sztuki. Nie można było seryjnie zamontować normalnych głośników? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi