lucek82 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Witam! Niestety stało się, po prawie roku użytkowania moja Primerka zastrajkowała. Zdziwiłem się, bo dbam o nią (leje dobre paliwo, na płynach nie oszczędzam, myję raz w tygodniu;-)... W serwisie Nissana zdiagnozowali listwę wtryskową, koszt nowej 5,5tyś zł :zdziw: Szukam używki... Pytanie: czy pasuje listwa od 2.2dci. Szukałem na allegro i wizualnie są takie same. Chyba, że allegrowicze nie wiedzą, co sprzedają... Proszę o informacje w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Witam, Z tego co sie orientuje sa dwa rodzaje wtyczek zaworu ciśnienia zamontowanego na listwie, czarne do sterownika Bosha Di 126 KM (przypuszczam) oraz z brązowa wtyczką dla dCi 139 KM osprzet Denso, musisz szukać z taka wtyczką jaka masz oryginalnie zamontowaną. Ja posiadam taką listwę z brązową wtyczką. Po numerze cięzko dojść bo jedyne numery które są bite to numery DENSO, nie znalazłem na niej nr kat. Nissana. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RYBA64 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam a czym sie obiawia ta padnieta listwa bo moze to tylko czujnik cisnienia na listwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek82 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 u mnie padł czujnik, jednak nie jest on dostępny pojedynczo, jedynie w komplecie z listwą. Objawy: - trudności w odpalaniu, - gasnący silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RYBA64 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 witam u mnie na kompie pokazuje kod bledu P0089 to jest zepsuty regulator cisnienia paliwa CNR ale odpala normalnie i nie gasnie tylko co jakis czas traci moc i trzeba na swkunde wylaczyc zaplon i wszystko wraca do normy na jakis czas ,ale wyczailem zs jak zdejme wtyczke z regulatora to auto reaguje normalnie sprubuj i powiedz jak sie dzieje u ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek82 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 RYBA64, objawy podobne. U mnie kod P1305. Również wystarczyło wyłączyć zapłon i włączyć go ponownie, jednak gaśnięcie było bardzo niebezpieczne, np. podczas wyprzedzania, co nieraz mi się przytrafiło... Wczoraj wieczorem pogrzebałem trochę i chyba przyczyną była luźna wtyczka czujnika wysokiego ciśnienia. Na razie przejechałem 30km i jest ok. Nabiję jeszcze trochę km i poczekam na efekty. Oby to było to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RYBA64 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 ja dzisiaj zamowilem nowa listwe bo regulatora osobno kupic nie mozna cale listwa u nissana 280 funtow to taniej jak w Polsce JUTRO BEDE MONTOWAC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek82 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Potwierdzam luźną wtyczkę! YUPI! przejechałem przeszło 1kkm i żadnych objawów na padniętą listwę. Cieszę się bardzo, że to tylko to. Martwi natomiast to, że fACHOWCY nie dostrzegli tago, gdy auto było w serwisie. Skasowali 150zł za 20 min roboty, podłączyli auto pod komputer i zdjęli wężyk dopływu paliwa - na tej podstawie (oraz bazując na swoim "ogromnym" doświadczeniu) stwierdzili usterkę ("to częsta usterka w tych silnikach"-stwierdził mechanik). Ręce opadają. Może chcieli mnie naciągnąc... Ten fACHOWY warsztat to: Yama Sp. z o.o., Szosa Gdańska 28, 86-031 Osielsko. Przestrzegam i życzę bezproblemowej jazdy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.