Gość mr.dos Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Chciałbym podzielić się tym co zrobiłem w swojej Primerce. Uważam, że wyszło nieźle. Ale jak jest faktycznie, to sami oceńcie. Tak było: W trakcie: Efekt końcowy: A tutaj szczegóły mojej pracy: http://www.megaupload.com/?d=5CG53XOO pozdr. mr.dos Edytowane 28 Września 2009 przez mr.dos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olimpia555 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ładne tylko mam 2 pytania: 1. czy takie wyświetlanie pozwala na niezależne dwa obrazy (np. nawigacja na dole i radio na górze)? 2. jaki jest koszt takiego cacka??? pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mr.dos Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 1) Jest to niezależne dodatkowe urządzenie. Nie ma nic wspólnego z górnym wyświetlaczem. Czyli nawigacja, telefon, filmy, telewizja na dole. A na górze wszystko po staremu. O właśnie, na poniższej fotce akurat na dole wyświetla się menu z programu Auto Mapa. A tak wygląda "in car by night" 2) Kupiłem to na Allegro od porządnego gościa. http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=226774 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brt85 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 A jak z wkładaniem wyjmowaniem płyt ? Drążek zmiany biegów ci nie przeszkadza? IMO Może to być trochę nie wygodne przy oglądaniu filmów (zwłaszcza osobom siedzącym z tyłu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mr.dos Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jeżdżę z tym już ponad miesiąc. Przy wrzucaniu jedynki i piątki nawet otwarta dłoń na drążku zmiany biegów, jest w dużej odległości od ekranu. Płyty wkłada się po uprzednim "położeniu" ekranu. O tak: Osoby siedzące z tyłu mają swój ekran. DVD player jest dwustrefowy. Przed zabraniem się za montaż, wszystko przemyślałem. Mam hopla na tym punkcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdziko5 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Suma sumarum ile Cię to w całości wyniosło :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mr.dos Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Tylko cena urządzenia. Może aż, bo nie było tanie. CAR/PC - 2.700 PLN Instalacja - we własnym zakresie - 0 PLN Dodatkowe dwie kostki ISO - 12 PLN, bo lubię eleganckie rozwiązania, a nie na sztywno poskręcane przewody. Ściągające plastykowe paski - 6 PLN Taśma izolacyjna czarna - 5PLN Kolacja na przeprosiny z żoną 48.50 PLN (bez napiwku), bo w samochodzie spędziłem nie jedno popołudnie i to na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdziko5 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Słowa uznania :one: Zarąbista robota :one: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwi Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 No fantastyczne, ale czy napewno nie jest za nisko ?? trudno mi ocenic walory uzytkowe, ale tak czy inaczej wyglada rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mr.dos Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgadzam się z Tobą, że lepiej było by mieć to pod nosem. Ale w życiu nie wrócę do nawigacji przyklejanej na szybę. Dzięki dużemu wyświetlaczowi (7") szybko się do tego przyzwyczaiłem. Zrobiłem fotkę z wysokości moich oczu. Może to trochę rozwieje Twoje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwi Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 ja myslalem troszke inaczej, a mianowicie nad prostym przekaznikiem, ktory pozwalalby dolaczyc inne zrodlo obrazu i wyswietlic na monitorze; w wersji z navi nie powinno byc wiekszych problemow (tak wynika ze schematow, a ja takowej nie mam, wiec narazie tam grzebac nie bede, ale mysle o tym caly czas ), a co do walorow uzytkowych, to najlepiej oceniac na zywo, bo inaczej watpliwosci zawsze beda; ale tak czy inaczej efekt koncowy jest kosmiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mr.dos Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 czerwi, jeśli się Tobie uda podłączyć drugie urządzenie i obraz z niego będzie się wyświetlać na górnym ekranie, to jak będziesz to obsługiwać? Gdzie umieścisz przyciski od tego urządzenia? Widziałem prace naszego sąsiada z Rosji, który zupełnie przebudował monitory: A tu totalny odjazd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietras2020 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 mr.dos no te filmiki wymiatają, a nie wiesz przypadkiem czy nasi wschodni sąsiedzi nie znaleźli patentu na tą nieszczęsną nawigację bo jesli się nie mylę to i ich nissan pominął w projeekcie swoich map ? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mr.dos Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 mr.dos no te filmiki wymiatają, a nie wiesz przypadkiem czy nasi wschodni sąsiedzi nie znaleźli patentu na tą nieszczęsną nawigację bo jesli się nie mylę to i ich nissan pominął w projeekcie swoich map ? :?: Pietras, na mój gust nie warto walczyć o tę nawigację. Miałem okazję pobawić się oryginalną. Interfejs użytkownika to lata dziewięćdziesiąte, szybkość reakcji jak w starych kompach. Wiem, że szlag człowieka trafia jak spogląda na przycisk "MAP" na kokpicie. Lecz lepiej się z tego wyleczyć. Mnie się to udało; lecz kuracja nie była tania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi