supernik Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam. Jaka instalacje LPG polecacie do Alemry 1,5 90 kM 2001, klima elektryka itp. Mi spodobały się dwie BRC sequent 24 i Landi Renzo Omegas obie sekencyjne. Jakie są tolerowane przez nissany. Niektórzy polecają założenie smarowania zaworów Velwe saver a niektórzy nie jakie jest wasze zdanie na ten tema. Może polecacie jakiś warsztat w Lublinie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ja jak byłem w przy ASO w Warszawie to tam zakładali Landi Renzo. :027: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernik Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Witam po dłuższej przerwie. Poszedłeam jednak w stronę instalacji bardziej popularnych niż landi - za takie uznałem BRC ponieważ obsługę tego typu instalacji zajmuje się dużo zakładów. Jednak okazało się że ta instalacji sprawia trochę problemów. 1. czuć gaz w samochodzie ale to chyba wina montażu, 2. Wtryski gazu montowane bez rozbierierania kolektora i daleko od wtrysków benzyny, 3. Wszędzie pełno wiurów z wiercenia. 4. Ciągle czujnik poziomu gazu mruga awaria. - po konsultacjach dzoszedłem że to kable połączeniowe ale Panowie w serisie tego nie wiedzą. 5. Strata mocy 6. Zwiększone spalanie 7. Trzeba mocniej gazować 8. Czasem gaśnie. Ale mimo to da się jeździć W tej chwili po zainstalowaniu BRC polecam inne instalacje. Ja zainstalował bym LANDI-RENZO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 W tej chwili po zainstalowaniu BRC polecam inne instalacje. Ja zainstalował bym LANDI-RENZO. Przeciez to co wypisales wyzej to na 90% wina tego kto zakladal instalke do twojego auta. Nie mowie ze BRC jest idealna - bo nie jest. Ale sorry wiory, gasnace auto, mrygajacy czujnik i zapach gazu w samochodzie? Wez spisz te usterki i jak Ci ich nie usuna to niech wymontuja instalacje i oddaja kase - spitolili montaz niech se sami na tym jezdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho_16 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam po dłuższej przerwie. Poszedłeam jednak w stronę instalacji bardziej popularnych niż landi - za takie uznałem BRC ponieważ obsługę tego typu instalacji zajmuje się dużo zakładów. Jednak okazało się że ta instalacji sprawia trochę problemów. 1. czuć gaz w samochodzie ale to chyba wina montażu, 2. Wtryski gazu montowane bez rozbierierania kolektora i daleko od wtrysków benzyny, 3. Wszędzie pełno wiurów z wiercenia. 4. Ciągle czujnik poziomu gazu mruga awaria. - po konsultacjach dzoszedłem że to kable połączeniowe ale Panowie w serisie tego nie wiedzą. 5. Strata mocy 6. Zwiększone spalanie 7. Trzeba mocniej gazować 8. Czasem gaśnie. Ale mimo to da się jeździć W tej chwili po zainstalowaniu BRC polecam inne instalacje. Ja zainstalował bym LANDI-RENZO. Ja w swoim SR20DE mam instalacje BRC 24 Sequent i pkt 2. mam tak samo i u mnie jest OK ale niczego z pozostalych punktów u mnie nie ma i nie ma prawa sie pojawic! Instalka jest na gwarancji 2 letniej, przejechalem nią w 1,5 roku 30 tys km i jeszcze nic sie nie dzialo. Raz tylko zaczelo szarpac , ale wtedy okazalo sie ze moje przewody WN przejechaly juz 200 tys km wiec czas je wymienic takze radze jedno: zglaszaj reklamacje jak napisal kolega wyzej! jeszcze nam powiedz w ktorym zakladzie Ci zrobili tą krzywde! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.