Gość nadol87 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 witam wszyskich mam serene pali mi 9i 11 litrow ropy . denerwuje mnie to co proponujecie zeby mniejszyc spalanie ?? myslalem nad zmiana silnika na tdi 1.9 od jakiegos autka doracie cus pozdrawiam andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 myslalem nad zmiana silnika na tdi 1.9 od jakiegos autka doracie cus pozdrawiam andrzej Pomysł zacny ale mało opłacalny od strony wykonania. Zapoznaj się z tym http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...spalanie+serena i zobaczysz że nie ma tragedii z twoim spalaniem tam wypowiada się kilku userów diesli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Spalanie w bardzo dużej mierze zależy od sposobu jazdy. Te silniki diesla nie są zbyt oszczędne, ale 9 l. na trasie mniemam i 11 l. w mieście można zmniejszyć płynną jazdą unikając zbyt wysokich obrotów, bo te silniki ich nie lubią. Zmianę silnika nie polecam. Dużo pracy i pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nadol87 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 wiatm wszyskich a co powiecie na to ze mam silnik od omegi 2.5 tds i drugi od passata b5 z wszyskimi czesciami elektronika z wydechem .itp tylko nie wiem ktury wybrac bo pasek ma na przud napend a oplowski silnik na tyl wolal bym od paska bo ma tylko 100000 przebiegu pomuzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nadol87 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 co do ortografi bujaj sie pisze jak chce [ Dodano: Sob 13 Cze, 2009 19:32 ] to ze jestes moderatorem to mozesz wszysko bllllllaaahhaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 co do ortografi bujaj sie pisze jak chcenapisz poprostu ze nie umiesz pisac a nie "pisze jak chce" bo robisz z siebie debila xD Rozumiem ze mozna walnac pare bykow ale w slowach który, przód itp to az zal nad zale xD jakim cuedem ty masz auto skoro podstawowki nie skonczyles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 powialo groza XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 co do ortografi bujaj sie pisze jak chce Brakuje Ci wiele w tym kultury, chcesz żeby klubowicze Ci pomogli, a Ty tak odpisujesz. Na mnie nie licz (na innych raczej też), odpisze Ci jak Ty to zrobiłeś - bujaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertes Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 jeszcze raz taki tekst to Ty będziesz sie bujał z tego forum Spokojnie Panowie! Z pewnością kolega nie pisze błędów żeby zaśmiecać i ośmieszać czy też szpecić i skompromitować nasze forum albo wywoływać u Kogokolwiek agresję. Najważniejsze, że ludzie najprzeróżniejszych zawodów, mających różne wykształcenie kupują Seren’owe wehikuły. Myślę, że nasze forum zostało stworzone ku dzieleniu się zdobytym podczas eksploatacji naszych aut doświadczeniem jak również wspólnym rozwiązywaniu problemów, które notabene sporadycznie (?) nękają nasze niepowtarzalne krążowniki szos. Nie bądźmy dla siebie przykrymi. Służmy sobie dobrą radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nadol87 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 do moderatora to sory i do reszty tez ja poprostu nie zwracan uwagi na litery ja nikomu nie zwracam uwagi jak pisze i nie dopier... ze ktos nie umie pisac albo ze ktos nie jest wyksztalcony jestem po technikum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 nie jest wyksztalcony jestem po technikumchyba specjalnym jakims lol tego ucza w podstawowce, jak pisac tak proste wyrazy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertes Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Wracając do tematu, podzielam pogląd kolegi, że "Spalanie w bardzo dużej mierze zależy od sposobu jazdy. Te silniki diesla nie są zbyt oszczędne, ale 9 l. na trasie mniemam i 11 l. w mieście można zmniejszyć płynną jazdą unikając zbyt wysokich obrotów, bo te silniki ich nie lubią". Łagodną jazdą mojej Serenki 2,3D uzyskałem wynik: na trasie 7,026 a w mieście wyłącznie w terenie zabudowanym 9,991. Natomiast przeszczepienie organu od innego dawcy będzie bardzo kłopotliwe i kosztowne tym bardziej, że pochodzi z innej stajni niż Nissan. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ninio Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 ja mam ten sam problem pali mi jak smok ,na pełnym zbiorniku robie 450km.a jezdże bardo delikatnie i 110 to max.czy da sie coś z tym zrobić i czy powinien brać olej choć na 130 tys.przejechane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrz3j Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Przeglądając temat dołączę swoje spostrzeżenia. Moja 2.3D'98 przy lekkiej nodze pali średnio ok 8.3l. Mam na budziku prawie 360tys. Olej zawsze półsyntetyk z Orlenu co 15tys i nie dolewam, chociaż ostatnio mam sączenie spod dekla klawiatury. Jechałem jesienią do Hanoweru po Varadero i pedał w podłodze to wzięła prawie 13l ale przy spokojnej jeździe 90km/h na trasie w ok. 7,2l/100km się mieści. Rozsądnie jak na taką konstrukcję. Trzeba często zaglądać do skrzynki z filtrem powietrza bowiem zbierają się liście. Miałem raz przypadek taki, że silnik zaczął mulić , by po chwili było ok. Trochę przeraziłem się takim stanem bowiem Serenka u mnie nie stygnie. Powodem była mała reklamóweczka w obudowie filtra, która raz przyklejała się na filtr a raz nie i po prostu "podduszała" silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liternik Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Witam . Odkopuje temat. Niedawno nabylem Serene 2,3 diesel no i.. srednio spalanie wychodzi ponad 12 nawet 13 przy naprawde spokojnej jeździe przy czym 70 % to trasa. Kupilem to autko bo miało palic jak czytałem srednio 8 ... no i mały ból do głowy. Wstepnie wymieniłem filtry.? Moze ktos miał modobny problem. Myślicie ze mogą az tak wtryski lać, jakiś magik tez mi podpowiadał ze mozliwe ze zapłon jest przestawiony. Ogolnie auto smiga az miło tylko to spalanie. Co do objawów to na zimnym rozruchu (po nocy) strasznie dymi. Ale jak pochodzi kilka minut to jest ok i pozniej pali bez zadnych mocnijeszych dymkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzieba Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 W jakim kolorze ten poranny dym ? Dymek, czy dym ? "Strasznie dymi", to chyba dużo dymu. Jak długo dymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi