Gość mat-D22 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 witam wszystkich Niedawno zakupilem NAVARE D22 1998r 2,5TDI 101KM Jest to moje pierwsze auto tego typu i mimo iż zrobiłem jazde prubną niewiedziałem czego szukać i czego się spodziewać, autko sprawuje sie nieźle chodzi jak traktor i to jest wnim piękne, ale opisze co mnie niepokoji a was prosze o odpowiedź czy one tak mają czy musze jechać na warsztat 1. spalanie 13,4/100 w miście i wterenie oraz na trasie, średnia zawsze prawie ta sama 2. przy skręcie na maxa coś trzeszczy zawieszeniu 3. przy włączonym 4x4 i mocnym skreceniu kół auto dostaje obciązenie aż przód przysiada i piszczą opony ( jakby blokada mostów ) tak bynajmniej se to tłumacze. 4. prędkość max 130km/h (demon prędkości to niejest ale zato wszędzie wejdzie) 5. gdy jade nawet powoli na każdym skrzyżowaniu i rondzie słysze pisk tylnych opon (wystarczy lekko dodać gazu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibson74 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 1. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=42525 , generalnie zależy od wielu rzeczy (opony, jak depczesz itp.,), 2. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=40525 - to normalne , 3. Rozumiem, że tak się dzieje na przyczepnej nawierzchni? Tak po prostu działa sztywno dopinany przód. D22 nie ma 4x4 na asfalt. 4. Masz 100 KM (albo i le ich tam zostało) i aerodynamikę kiosku ruchu. Czego oczekujesz . 5. W pickupie jest lekki tył, ale żeby tak od razu po lekkim dodaniu gazu? Zależy co przez to rozumiesz . Może sprawdź opony i ciśnienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 3. przy włączonym 4x4 i mocnym skreceniu kół auto dostaje obciązenie aż przód przysiada i piszczą opony ( jakby blokada mostów ) tak bynajmniej se to tłumacze.4. prędkość max 130km/h (demon prędkości to niejest ale zato wszędzi Pickup nie ma międzyosiowego układu różnicowego ... Nie wolno Ci jeździć z zapiętym przodem po twardych podłożach [ beton , asfalt ] 4x4 jeździsz tylko po szutrach , błocie , leśnych drogach Porób tak jeszcze parę razy to będziesz miał wydatki .... duże :mikolaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz71 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 witam wszystkich Niedawno zakupilem NAVARE D22 1998r 2,5TDI 101KM Jest to moje pierwsze auto tego typu i mimo iż zrobiłem jazde prubną niewiedziałem czego szukać i czego się spodziewać, autko sprawuje sie nieźle chodzi jak traktor i to jest wnim piękne, ale opisze co mnie niepokoji a was prosze o odpowiedź czy one tak mają czy musze jechać na warsztat 1. spalanie 13,4/100 w miście i wterenie oraz na trasie, średnia zawsze prawie ta sama 2. przy skręcie na maxa coś trzeszczy zawieszeniu 3. przy włączonym 4x4 i mocnym skreceniu kół auto dostaje obciązenie aż przód przysiada i piszczą opony ( jakby blokada mostów ) tak bynajmniej se to tłumacze. 4. prędkość max 130km/h (demon prędkości to niejest ale zato wszędzie wejdzie) 5. gdy jade nawet powoli na każdym skrzyżowaniu i rondzie słysze pisk tylnych opon (wystarczy lekko dodać gazu) hej masz fuksa moja pali 16 na miescie i 11 trasa ,tez zarzuca tylem przy ruszaniu 2,5 136km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mih Au Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ja mam D22 z 2005... pali non stop 10l/100km, w trasie jadąc do 110km/h pali 8,5-9 l, przy 150km/h pali 14l... prędkość maksymalna to (bez ładunku, sam w aucie i z 1/4 baku) 175 km/h i nie ma bata żeby pojechał szybciej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Na trasie spokojnie można zejść do 8. W trybie mieszanym spokojnie mieszcze się w 10. 13 litrów na trasie to sporo za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.