Gość sebsa Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 witam wszystkich użytkowników kupiłem nissana serenę z 2002 roku, bez oryginalnego radia. niestety ktoś mądry nie wyjął kostki z radyjka, tylko chamsko przeciął wiązkę tuż przed nią. kupiłem nowe radio, jvc, z klasyczną kostką i .... no własnie tu zaczęły się problemy. przewody od głośników znalezione bez problemu, ( zapomniałem dodać,że przebywam w usa i auto jest składane w meksyku!!!!???) następnie znalazłem plus od zasilania ( niebieski). zostały mi trzy przewody - czerwony z żółtym paskiem, żółty z czerwonym paskiem i różowy. gdy zetknę czerwony z plusem podświetla mi się tablica rozdzielcza, ale gdy zapalę światła to podświetlenie gaśnie, gdy zetknę żółty z plusem włącza się sygnał dźwiękowy jak przy zapalonych światłach czy niezamkniętych drzwiach.no i tu mam problem niesamowity jak podłączyć te przewody by wszystko działało?. w zakupionym radyjku mam klasyczną kostkę jak u nas w europie. gdy podłączę tylko zasilanie i głośniki nie mam podświetlenia tablicy rozdzielczej. czy jest wśród Was ktoś, kto spotkał się z tym problemem i mógłby mi pomóc?? dziękuję z góry pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Coprawda kolory się nie zgadzają ale może się przyda (schemat z manuala) Popatrz tu jest rozpisana kostka ISO dla blaupunkt http://fe0wap79.bosch.de/intershoproot/fil...10001_EA_GB.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nadol87 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 witam co do radia sprawdz czy inne radio bedzie robilo tak samo a jak nie to poruszaj troche kostkami moze pomoze a jak nie to wina radyjka pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Skoro masz Serenę z 2002 r. to masz drugą generację, a nikt u nas jej nie posiada, bo w Europie nie była składana, więc ciężko ją u nas dorwać. Tam instalacja radiowa jest pewnie dużo bardziej zaawansowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Andrzej ma racje to jest inna Serena z 2002 niż ta na jego zdjęciach , można ją zobaczyć na googlach,tego modelu w Europie nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.