Gość Domino Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Co z tym fantem, wymieniacie na jakies odpowiedniki sportowe czy cos? czytalem gdzies o Briskach premium niby ddaja mocy i zmiejszaja spalanie, szkoda ze teraz sie doczytalem bo swoje niedawno wymienilem na NGK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 świece nie dodadzą ci mocy,to mit w moim mniemaniu!ngk są dobre nic nie zmienaj,ewentualnie przewody zmień na lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość umas Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Jak założyłeś NGK to dobrze zrobiłeś. To są bardzo dobre świece i sprawdzone.Zmieniając świece wypalone na nowe możesz liczyć na lepsze palenie i mniejsze zużycie paliwa.Ale ile mniej spali tego nikt ci dokładnie nie powie. POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietkas Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 Od kilku lat montuje u siebie świece denso k20pru lub q20pru. Jestem z nich zadowolony, mają elektrodę w kształcie "u" co daje zawsze pewną iskrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 No i dobrze zrobiłeś. Kto ci wstawił kit że sportowe swiece dodają mocy. W codziennej eksploatacji różnią się tym że są znacznie droższe i nic poza tym. A dodatkowo ponieważ te swiece stworzone sa do pracy w skrajnych warunkach. Na codzień w normalnej jeżdzie mogą sprawiac kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Od kilku lat montuje u siebie świece denso k20pru lub q20pru. Jestem z nich zadowolony, mają elektrodę w kształcie "u" co daje zawsze pewną iskrę. dokładnie!!denso tez dobre,ale ja mam ngk i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domino Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 miałem świece NGK ale BCPR6E a teraz założylem takie jak maja niby byc czyli BKR6E (takie dobralismy z gosciem w sklepie samochodowym wg katalogu) czy to duzo zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domino Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 wracam do tematu czy to coś zmienia? ze swiece sie roznia oznaczeniem i jak powinna byc przerwa teraz mam ok 0,85mm i jezdze na LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarros Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ja mialem NGK ... mam NGK ... I bede mial tylko NGK ... zadnch problemow !!!!! 8) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertss Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Wiem wiem, zaraz na mnie nakrzyczycie ,ale ja niedawno założyłem polskie Iskry za 7,50 sztuka i nie zauważyłem zmian w pracy silnika. Musiałem zmienić w sytuacji awaryjnej( pękły mi 2 przy wykręcaniu :? ), bo wszystkie sklepy były zamknięte i tylko takie dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 fajny linczek do sprawdzania jakie swiece maja byc do danego auta http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319&...=pkwzuendkerzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 nie cuduj: NGK (katalogowe) . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 3 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 nie cuduj: NGK (katalogowe) . masz cos przeciwko ngk??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 3 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 nie cuduj: NGK (katalogowe) . masz cos przeciwko ngk??? no wlasnie napisalem, zeby nie cudowal, tylko kupil NGK - zgodnie z katalogiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertss Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 Pewnie, że kupię NGK, ale jak wyżej pisalem,nie mialem wyboru, albo Iskry albo ta sama kasa za Taxi do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pamaj Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 A może ktoś napisze co ile powinno się wymieniać świece :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KeriSR Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 ja mam niestety briski choć zawsze jeździłem na NGK,poprzedni właściciel zmienił są prawie nowe,a powinno się zmieniać co 10tys.km tak oczywiście słyszałem bo mechanikiem nie jestem :wink: ,w colcie miałem taki motyw że w czasie deszczu silnik na jednym garze gubił iskre winne były oczywiście przewody ale po wymianie świec wszystko sie uspokoiło ,a stare wizualnie były oki,nie wypalone i wogle...a swoją drogą chyba zamówie NGk i będę je woził w razie jak te mi jakiś numer wytną he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Nie polecam Briskow .. mialem i dosc szybko samochod zaczal wyraznie gorzej jezdzic. Po co komplikowac zycie, lepiej kupic NGK dedykowane do danego modelu i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Wiem wiem, zaraz na mnie nakrzyczycie ,ale ja niedawno założyłem polskie Iskry za 7,50 sztuka i nie zauważyłem zmian w pracy silnika. Musiałem zmienić w sytuacji awaryjnej( pękły mi 2 przy wykręcaniu :? ), bo wszystkie sklepy były zamknięte i tylko takie dostałem.I co zrobiles jak Ci pekly??Nie wlecial syf do srodka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KeriSR Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 ...dobra briski padły ,są NGK ale BKR 6E ,można na tym ganiać ...cholera mądry sprzedawca i jego katalog w dupe ,no a ja sam też sprawdziłem jak juz złozyłem ...no taki ufny z natury jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertss Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Na szczęście mialem tską sprężareczke elektryczna i wydmuchalem potencjalne resztki izolatora, a polamaly sie bo byly b. mocno zakręcone i silnik byl gorący a mi nie chcialo sie czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siecki Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Witam Z moich doświadczeń motocyklowych wynika, że Denso są bardziej wytrzymałe od NGK szczególnie podczas regulacji gaźników zdażało się że NGK potrafiły paść. Ogólnie preferuje Denso ale obie marki są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość claudia Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witam !!! Dostałam świece zapłonowe produkcji polskiej - Iskra . Na opakowaniu pisze : SFE65PRS SUPER FR7DC RC9YC BCPR6ES Bardzo proszę o pomoc ponieważ mąż wyjechał a ja jeżdżę Jego samochodem ( nissan sunny 1,4 N14 ) i nie chciałabym go zepsuć . Claudia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pdw Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 czy te świeczki bedą pasowały do mojego N14 1,4 na wtrysku: http://moto.allegro.pl/item157195270_swiec...9zl_sztuka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vidi Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Tylko NGK i to dopasowane do modelu.Kiedyś w innych autach kombinowałem z różnymi świecami jakieś tam platynowe z 5000 końcówek itp. NIC TO NIE DAJE !!!!Oprócz pustki w prtfelu:)Idąc za ciosem jakbyś wymienił jescz filtr,tłumnik usunął katalizator i włożył strumienice+magnetyzery i parę innych buzerów masz fure 230 konną :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi