Gość _Pablo_ Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Sam Bombel w tym temacie pokazał linki do innych tematów na temat świeczek do GA14DE http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ht=%B6wiece+ngk Miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 potwierdzam NGK są naprawde OK, po wymianie spalanie nawet mi spadło odczuwalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Devill Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 A ja po doświadczeniach z mamuski samochodem i jej lametach ze nie chce palic ze dziwnie pracuje stwierdzilem ze swiece NGK sa do du.... ma ona Citroena ZX 1,4i i po zalozeniu swiec NGK (do ktorych nei bylem przekonany i mialem racje) po przejechaniu 10k km silnik zaczol ciezej palic i byly wyczowalne szarpniecia duzo sie nei zastanawiajac wziol katalog i kupilem (wziolem z polki) swiece Boscha, po wykreceniu swiec NGK bylem w szoku jak moga sie wypalic swiece po 10k km, po wkreceniu siwec Boscha jest juz przejechane 15k km i nic sie nie dzieje a ja sie zastanawiam czy wytrzymaja one tak jak Bosch twierdzi 30k km, a zapomnial bym dodac silnik nei jest zagazowany w sumie jestem wrogiem gazowania autka w koncu jesli silnik byl wynaleziony do pracy na benzynie to gaz nie jest jego prawidlowym paliwem tylko zamiennikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin00 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam !Panowie mówicie o wymianie świec ,jedni preferują NGK ,inni zachwalają DENSO ,ale nikt nie napisał CO ILE powinno się zmieniać świece w naszych brykach.Minie zawsze radzono kupować NGK-i,tak też robie,ale wymieniam je co ok.30 kkm.Muszę dodać,że mój N14 jest "karmiony" LPG i mimo dużych przebiegów między wymianami nie miałem żadnych problemów ze świecami.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 napewno na LPG częściej ale sam nie wiem co ile starm sie sprawdać jak mam wymiane oleju w jakim są stanie. też mam LPG. zastanawia mnie co ile średnio wymienia sie przewody ?? wiado że jak maja przebicie to ta, ale profilaktycznie co ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin00 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja zmieniłem przewody zaraz po tym jak założyłem LPG tj ,jakieś 50kkm "temu" ,kupując wziąłem silikonowe z JC.Sprzedawca stwierdził ,że do gazu będą lepsze ,niż jakieś tam taiwańskie podróby.Na razie nic się nie dzieje ,i mam nadzieję ,że dłuuuugo nic nie będzie się działo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 swiece to NGK BKR6E fotka swiecy z 25.11.2006 a oto fotka mojej swiecy zapl z dzisiaj 17.02.2007 [ Dodano: Nie 18 Lut, 2007 01:26 ] troche lektury http://www.ngkntk.pl/Szkolenia_techniczne.1297.0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 no wlasnie ja w piatek wymienilem swoje swieczki Pisze i przeszczegam innych Ku mojemu zdziwieniu mialem w swoim 1,6 16V wsadzone BKR6E przy ostatniej wymianie koles mi takie w katalogu wyszukal :/ efekt.. autem szarpalo falowaly obroty tracil moc ogolnie kijowo... Teraz mam BKR5E i wszystko jest cacy malina i powiem ze chyba spalanie tez troszke sie zmniejszylo ale to musze dokladnie sprawdzic Wiec uwazajcie co wam "pan FaChOwIeC" katalogowo wyszukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek666 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Ja dziś zamówiłem 2 szt. w cenie 11,3PLN/szt. Bombel dlaczego wspominałes kwotę 50PLN za świece? Czyżbym coś pominął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Ja dziś zamówiłem 2 szt. w cenie 11,3PLN/szt. ja za swiece dalem 11zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek666 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Bombel dlaczego wspominałes kwotę 50PLN za świece? Czyżbym coś pominął? No to jest cena za komplet Tylko się nie śmiać proszę ... komplet, czyli 2 szt.? :oops: No chyba, że kupujesz w "elitarnym" sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek666 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Silnik 4 cylindrowy = 4 swiece (no chyba ze w Alfie Romeo to 8 ) Eh, no to o dwie za mało kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Eh, no to o dwie za mało kupiłem No to teraz będziemy się śmiać Ja mogę też polecić czteroelektrodowe świece BERU UXF79. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Świecianin Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 ja przy swoim nissanku mam założone ngk v-line bkr 6 e jal do tej pory nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 witam, odnowie temat i sie zapytam: wczoraj kupiłem swiece, idac do sklepu wiedziałem mniej wiecej jakie maja byc, wchodze i mowie ze swiece do sanny 1995r i ga16de a facet daje mi swiece ngk bkr6e-11 v-line 14 wiec pytam go: napewno bkr6e a nie bkr5e?? a on ze według katalogu ida bkr6e no to ok, wymieniam ale wykrecam stare patrze bkr5e, no i miałem racje, wchodze na forum a tu pisze ze rzeczywiscie wkrecacie takie i takie tylko ze wkrecacie bkr6e v-line 28 a te moje sa bkr6e-11 v-line14, czy one nie maja za duzej przerwy?? zostawic je i jezdzic bez obaw czy wykrecic zaniesc do sklepu i spalic jana ze sa złe i mi nie pali samochod na nich?? [ Dodano: Sro 05 Lis, 2008 19:02 ] oczywiscie okazało sie ze swiece sa złe :/ na zimnym silniku wogule nie chciał palic po przejechaniu ok 5 km na nowych swiecach były one czarne pojechałem do sklepu spojzałem w katalog NGK i okazało sie ze sierota ze sklepu dała mi swiece od sunny B14 rowniez z silnikiem GA16DE ale co dziwne w tym przypadku ida własie swiece BKR6E-11 nie wiem czego tak jest ze ten sam silnik a rozne swiece w kazdym razie uwazajcie na panow ze sklepu :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rockybor Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam Dzisiaj zmieniłem świece zapłonowe, po wyjęciu starych trochę się zdziwiłem, bo poprzedni właściciel wsadził świece Bosh 4 elektrodowe. Kupiłem 1 elektrodowe NGK z katalogu do mojego słonka BKR5ES. Słyszałem od znajomego mechanika, iż 4 elektrodowe nie nadają się bo obciążają przewody itp, drugi kolega zaś powiedział że lepiej spala mieszankę. Gdzie leży prawda??? Dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 jak zawsze posrodku ;-) - jesli fabrycznie nie bylo 4 elektrodowych to takich nie zakladaj - prosta sprawa. Ogolnie kazdy samochod praktycznie z jakim sie spotkałem chodzi gorzej na 4 elektrodowych jesli nie byl w takie fabrycznie wyposazony. Szczegolnie na zasilaniu lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 witam niedawno kupiłem Nissana Sunny 1,4 LX 3HB i muszę wymienić świece polecano mi NGK V-LINE 28 BKR6E (komplet na allegro 56 pln z przesyłką) więc myślę że to przystępna cena tylko pytanie czy one mi będą pasować ?? z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 tak, beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość inadifrendstajl Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 a ja mam ngk pfr6a-11 platynowe, koszt za 4 180,20.., wytrzymują 100,000km proponowano te swiece w 89r i takie zapodałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Czesc. mam problem własnie ze swieca jedna 3 są dobre chyba bo wszystkoi tam ładnie wyglada a jedna jest jakas dziwna znaczy nie swieca tyle co ten wlot nie wiem rurka czy jak to nazwac na okolo swiecy w góre co idzie dołek nie wiem , jest jakies przyrdzewiałe za śniedziałe brzydko to wyglada jak sie zdejmie ten przewód/fajke i wlasnie ten jeden przewód słabo sie wczepia jak by nie siegał? wymienic swiece czy przewód czy to i to? i na co najlepeiej? [ Dodano: Wto 28 Kwi, 2009 11:15 ] I co nikt nic nie wie na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi