Gość verss Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam, jestem posiadaczem Nissana Bluebird 2.0D rocznik 1986. Mam problem z odpaleniem autka, rozrusznik kreci zapali na chwilke lecz gasnie po chwili. Jakis miesiac temu zapowietrzylem go jezdzilem na rezerwie . Samochod byl u mechanika gosc wymienil filtr paliwa , wlal jakies czyszczace plyny do pompy paliwa , autko jezdzilo lecz czasem gaslo nawet podczas jazdy, az tu pewnego ranka nie odpale swojej bryki, zapali ale obroty zaraz mu padaja . Machanik mowi ze padla pompa wtryskowa , czy moze byc jakis inny powod ? Moze go odpowietrzyc jeszcze raz ale jak?? POMOCY Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na moje oko to auto jest dalej zapowietrzone, spróbuj go przepompować , jak odpali to niech chodzi spokojnie na wolnych zanim nie przepompuje wszystkiego, możliwe też że bierze gdzieś lewe powietrze, warto założyć przed filtrem kawałek przezroczystego przewodu, ew filterek z przezroczystego plastiku,żeby było widać bombelki powietrza, identycznie miałem w patrolu, jak przerdzewiał mi przewód paliwowy. Może też puszczać zaworek zwrotny, odpowiedzialny za to żeby paliwo nie ściekało z przewodu do baku po zgaszeniu silnika....działaj szukaj powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość verss Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dzieki zaras sie za to zabiore. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tytan Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Witam koledzy Macie rację,ale jest jeszcze taka możliwość,że masz wodę w zbiorniku paliwa. Ja tak miałem i też ciągle mi zchodził z obrotów i gasł. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.