skawin Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam. Wymieniłem żarówki na philipsy 30% wiecej światła:) Do tego podjechałem na stacje diagnostyczną i podpieli auto do jakiegoś urządzenia które sprawdzało jasność reflektorów i wyszło że wszystko jest ok Jedna lapma czyli siedząc za kierownicą prawa ma świecic troszkę do góry i jest troszkę jaśniejsze pole. Gośc powiedział że tak ma być i wszystko jest ok Pozdrawiam aha co do lamp wymiana skończyła się rok temu info z Nissana Chorzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek113 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 aha co do lamp wymiana skończyła się rok temu info z Nissana Chorzów Podobnie zbyli mnie w jednym ASO w WaWie, dlatego wlasnie napisalem mail do centrali NISSAN'a. Tam dział homologacji potwierdził, że moja Alma kwalifiuje się do wymiany ... no i teraz mam nowe lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 a widzisz to zaraz im napisze maila może sie cos uda wskórać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Mam w aucie zamontowany termometr zew/wew z funkcją termostatu jednak jak na zdjęciu poniżej nie wyświetla kilku kresek. <a href="http://img341.imageshack.us/i/obraz009z.jpg/" target="_blank">http://img341.imageshack.us/i/obraz009z.jpg/</a> Czy da sie cos z tym zrobic - przelutować ściezki czy cos podobnego A co niby daje ta funkcja termostatu ? Bo mam u siebie to samo badziewie (polski wynalazek instalowany w ASO) i oprócz wyświetlania temperatur oraz alarmu "oblodzeniowego" (poniżej zadanej temperatury) to nic więcej nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 No wg instrukcji ma po ustawieniu żadanej temperatury albo schładzać albo ogrzewać - ale jak skoro mam klime manualną Ma też jak piszesz pokazywać oblodzenie poprzez sygnał. U mnie nie mam czujnika zewnętrznego i zewnętrznej temp. mi nie pokazuje. Nie wiesz gdzie można taki dokupić? PS Gość_tomek113 pisałeś maila do NISSANA na Toruńską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 No wg instrukcji ma po ustawieniu żadanej temperatury albo schładzać albo ogrzewać - ale jak skoro mam klime manualną To nie będzie działać U mnie nie mam czujnika zewnętrznego i zewnętrznej temp. mi nie pokazuje. Nie wiesz gdzie można taki dokupić? Allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 hm sprawdzałem na allegro ale ni w ząb nie wiem jak takie coś trafić. Jeśli możesz u siebie zobaczyć czy czujnik zewnętrzny jest taki sam jak wewnętrzny? Ew. jakieś foto, to bym podesłał do ludzi którzy handlują tam częściami czy czegoś takiego nie maja z rozbitka jakiegoś. Pozatym mam zwalony ten wyświetlacz i musze go zanieść do jakiegoś elektronika może przelutuje ściezki i coś pomoże żeby dobrze wyświetlało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek113 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 PS Gość_tomek113 pisałeś maila do NISSANA na Toruńską? Nie... mail do centrali NISSANa (poland@nissan-services.eu) podając nr nadwozia + datę rozpoczęcia gwarancji. Dostałem maila zwrotnego z działu homologacji, że moje autko kwalifikuję się do wymiany i kazano mi zadzwonić do najbliższego ASO. Wtedy telefonik na Oczapowskiego w celu umówienia daty wymiany i zrobione. Wcześniej na Górczewskiej mnie zbyli więc nie mając pewności czy akcja nadal trwa, nie wykłócałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 No to chyba sie nie załapie bo autko jest z 2003 roku i już chyba dawno po gwarancji jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek113 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 No to chyba sie nie załapie bo autko jest z 2003 roku i już chyba dawno po gwarancji jest. Mój też jest z 2003 (gwarancja rozpoczęta w połowie września) i nie było problemu. Maila napisać zawsze mozesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czeniu Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Mam almere z 2005 roku, bylem w serwisie, ale powiedzieli mi ze moja nie kwalifikuje sie, gdyz wymiana obejmowala nizsze numery VIN, w kazdym razie problem istnieje i musze wymienic lampy na wlasna reke, ktos juz to robil? Najtansze co znalazlem to te: http://www.4cars.pl/c/auto_czesci/oswietlenie/NISSAN/ALMERA_03_/reflektory_i_ich_czesci/275709-E.php nie sa mi tam jednak odpowiedziec z czego jest wykonana soczewka i czy za 2 lata znow nie bede mial problemu ze swiatlami na glowie. Mial ktos doczynienia z tymi zamiennikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi