Gość Paweł Stef. Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Witam kwestia klimy.... jak używać - to wiem rrregularnie :-) jak ją utrzymywać w czystości ? Czytałem o grzybach w parowniku i w przewodach i powstającym smrodzie w konsekwencji. Nie kce co by mnie śmierdziało. Więc jak dbacie o ten parownik ? Samodzielnie ? Czy tylko fachowcy co to popsikają i kasują :-) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 mam p11 i musze kilka razy spryskac ja preparatem do czyszczenia - ja uzywam akurat z Motipa - srebrne opakowanie z niebieska jakby nagrzewnica - wystarczy dostac sie do filtra przeciwpylkowego i najprosciej - wyciagnac go i spryskac pianka wnetrze, zalozyc zaslepke i wlaczyc nawiew na full, jeszcze lepsze efekty beda przy lekkim rozkreceniu obudowy - wystarczy szczelina po lewej stronie gdzie znajduje sie parownik i spryskanie - piana rosnie i dobrze wypelnia wnetrze, potem sie skrapla. Po tym wszystkim zostawia przyjemny zapach! jesli nie czujesz niezbyt przyjemnego zapachu w srodku to znaczy ze jeszcze nie masz tego problemu mysle tez ze sam filtr tez ma wplyw - jesli jest zapchany to lapie bardziej wilgoc i np szyby wtedy paruja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukers Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Witam Wszystko "cacy" tylko w P10 nie wystepuje filtr kabinowy czy jak go zwa przeciwpylkowy. Wiec jak najlepiej wykonac akcje odgrzybiania klimy? Jak narazie u mnie nie ma potrzeby bo dopiero zaczalem uzywac klimy i narazie nie capi ale warto wiedziec na przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Proponuję zajrzeć tutaj: http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...cid=3&tid=9 Może coś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siurdix Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Pytanie dot. filtrów. Czy ktoś się orientuję ile kosztuje taki filtr(filtry) kabiny i gdzie w warszawie mozna to dostać w dobrej cenie? I jak to jest - mam N15 z 98 roku i jedni piszą ze jest jeden filtr kabiny, inni piszą ze są dwa (jeden pod drugim). Do tego mam jeszcze pytanie w zwiazku z filtrem węglowym - osuszającym - z tego co wiem to jest takie cos - wygląda jak taka tuba - czy to też się regularnie wymienia jak np. wydobywa się nieprzyjemny zapach po wyłączeniu klimatyzacji? Ile to może kosztowac i tez gdzie to mozna w wawie kupic. I jeszcze kwestia tego preparatu dzieki ktoremu samemu mozna odgrzybic klime - jaki to jest koszt? I czy to jest dostepne np. na stacjach beznynowych albo w takim "Tesco"... Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 to nikt nie robił odgrzybiania w P 10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tronix50 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Do "kazek",czy mógłbyś opisać jak się odgrzybia i czym i jak to jest z filtrem kabinowym w P10, i w których miejscach się najbardziej rozszczelnia,gdyż u mnie po nabiciu czynnika chłodzącego,trzymało około pół roku,do stycznia jak nabiłem latem, w czerwcu 2005r. Z góry dzięki.pozdr. Mam prośbę o odpisanie na e-mail tronix50@wp.pl [ Dodano: Sro 28 Cze, 2006 04:11 ] Do "kazek",czy mógłbyś opisać jak się odgrzybia i czym i jak to jest z filtrem kabinowym w P10, i w których miejscach się najbardziej rozszczelnia,gdyż u mnie po nabiciu czynnika chłodzącego,trzymało około pół roku,do stycznia jak nabiłem latem, w czerwcu 2005r. Z góry dzięki.pozdr. Mam prośbę o odpisanie na e-mail tronix50@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jscoolg Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Panowie Gdzie kupić preparat ? Odgrzybiłem swoją i był spokoj przez 2 tygodnie teraz zanim klima się ochłodzi dalej cuchnie (przestaje smierdzięc po ochłodzeniu) PS Czasem mi się wydaje że powietrze z klimy jest zbyt ciepłe Co to ? P11.144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość świeży Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Dokładnie się na tym nie znam ale gdzieś na jakimś forum wyczytałem, że w takim aucie jak ja mam czyli P10 z dorabianą klimą bez rzadnego filtra wewnętrznego to oczyścza się z mikrobów tak: - kupić lizol - nalać z przodu na podszybie tam w te kratki (chyba na oko bo nie napisali ile) - otworzyć okna, dmuchawa na ful (też nie wim jak długo) - potem przewietrzyć środkiem zapachowym - i po robocie Na mój gust to dość proste i tanie! pzdr Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniellus Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Tanie ale śmierdzi jak w szpitalnym kiblu przed 20 laty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi