Gość nerco Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam! Gdzie w Krakowie polecacie zrobienie chipa??? Znajomy robił Q7 w detechu i bardzo sobie chwali. A jakie są Wasze doświadczenia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nie znam tej firmy, ale ją obadam na pewno (muszę schamityzować swojego zgroba). Jaki masz silnik w x-trail? Bo q7 to pewnie edc18 ew 17 ecu a jak wiadomo sterowniki boscha nie robią cyrków i robi je prawie każdy (no może nie każdy bo do 18 trzeba mieć nowy sprzęt). Ja na pewno mogę Ci powiedzieć gdzie nie robić: Projekt XS... w temacie o chipowanie almery 2.2 napisałem jaki jest poziom wiedzy o dislach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nerco Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedź! Już myślałem że to forum duchów... mam 2.2 dci 136KM O tej firmie słyszałem że porządny gość, zna się na robocie, konkretny, nie naciąga, daje gwarancje i nie robi potem problemu z podmianą na oryginalnego softa. Poznałem jeszcze gościa, który robił tam Primerkę 1,9 dci i też sobie chwalił. Wiem że są w Kraku większe firmy ale z natury nie ufam trochę hurtownikom i monopolistom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ten 2,2 dci to chyba ten sam silnik co w almerze yd22 czyli sterownik denso, na pewno to programowanie potrzeby jest coś lepszego niż boschowskich sterowników seri edc a taki właśnie sterownik jest w primerze p12 1,9dci bo to silnik by renualt. Do zaprogramowania tego desno potrzebny jest byte-shooter - jak goście mają to można próbować - ważne aby sprawdzili stan silnika czyli potencjalne wycieki, zawory, wtryski, turbina i inne rzeczy które przy takim tuningu mogą się wysrać i ocenili ile auto wytrzyma bezpiecznie. ps. co do forum duchów - nie masz srX w budzie pX to się ludzie nie wypowiadają :028: Tym bardziej że to SUV :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.