BagMan Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam, zamierzam wymienić głośniki w drzwiach mojej primery na coś lepszego. Na allegro znalazłem takie oto dystanse: http://allegro.pl/search.php?string=primer...1&country=1 A pytania to : Które z nich polecacie :?: Jakie dwu drożne głośniki polecacie tak żeby weszły bez jakichkolwiek przeróbek :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bochen9 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Kup te dystanse: http://www.powe.com.pl/product_info.php/cP...products_id/257 Mam takie, bardzo porządne i pasują idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BagMan Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Tankju wera macz! A teraz jakie fajne 2 drożne głośniki można tam założyć bez studiów ślusarsko plastycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 BagMan, napędzać bedziesz je samym radioodtwarzaczem czy masz wzmacniacz? Kup dwu drożne, ale odseparowane - nie współ osiowe. Tweeter przymocujesz do słupka lub trójkąta lusterek, poszerzysz i podniesiesz scene dźwiękową. Znacznie poprawisz detale i słyszalność średniowysokich rejestrów (mowa ludzka np.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BagMan Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam DJSzmer'a A więc nie dawno zaopatrzyłem się w radio Blaupunkt MP57 Hamburg http://www.blaupunkt.com/pl/7647633310_main.asp Które gra tak sobie na seryjnych głośnikach. Nie zamierzam niczego zbytnio przerabiać w aucie, ciągnąć nowych kabli, instalować wzmacniaczy czy też gwizdków. Sądzę się że instalacja nowych dobrych głośników w fabryczne gniazda da mi znaczą poprawę wrażeń słuchowych lecz nie spodziewam się cudów Po prostu szukam dobrych 2 drożnych głośników które mi wejdą w fabryczne gniazda bez przeróbek. Czy możesz mi jakieś polecić :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jednak zachęcał bym Cie na system odseparowany. Bo przy współosiowych różnica będzie niewielka, jeżeli wogóle jakas bedzie słyszalna. Twoj radioodtwarzacz pociągnie np: współosiówki: VDO SSP 1721 HELIX DARK BLUE 6.1 Kenwood KFC 1761S BLAUPUNKT AL170 ALPINE SPE-17C2 ALPINE SXE-1725 Alpine SXE - 1725S Jednak zachęam do instalacji np. tego: Phonocar Y-Line ALPINE SXE-1750S KENWOOD KFC-P727EC CLARION SRS1725 CLARION SRQ1720S IMPACT RSW165XF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BagMan Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Pięknie dziękuję za sugestie. I teraz ostatnie pytanie już do właścicieli Primer P11 / P11.144 Jaka jest maksymalna głębokość i wysokość głośnika jaki zmieści się, wraz z dystansem, w drzwiach w/w auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Tą informacje możesz znaleźć w temacie odnośnie wymiarów montazowych. Temat przyklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 mogę się podpiąć pod ten temat ? ogólnie mam radio sony CDX-F7700 i przydało by się też coś u mnie zmontować w drzwiach jakieś głośniki jak i z tyłu . tylko nie wiem co to pociągnie ? (planuje zmienić radio też na sony cdx gt828u albo cdx-gt620 ale to za jakiś czas) Chce żeby to dobrze grało i żeby bez wzmacniacza szło , ale też jest zamiar do bagażnika wrzucić coś ale to wtedy napędzane piecem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Sznurek, Zestawy odseparowane które poleciłem wyżej, podpasują i Tobie. wygłusz drzwi koniecznie, na tył jedynie kockbasy z tych zestawów, bez tweeterów. Jak bedziesz zmieniał radioodtwarzacz to na Alpine, Pioneer, Kenwood nie Sony - poczujesz wyraźną różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jak bedziesz zmieniał radioodtwarzacz to na Alpine, Pioneer, Kenwood zadne jakoś mi w oko nie wpada pionek jakiś tam kiedyś model mi sie widział ale ciężko było mi go upolować , a z sony nie narzekam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Sznurek, weź sprawę na ucho, napewno odczujesz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi