Gość ms90 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam. Szukałem na forum i znalazłem podobne tematy lecz nie znalazłem tego czego potrzebuje. Sprawa wygląda tak: N14 benzyna + gaz 1,4 gaźnik Auto jeździ na gazie perfekcyjnie lecz na benzynie przy schodzeniu z obrotów (na postoju lub przy hamowaniu z 20-0km/h) gaśnie . Gdy auto jest zimne odpala i trzyma obroty lecz gdy sie trochę zagrzeje to gaśnie. Dziś wymieniłem świece (BKR6E), filtr powietrza oraz filtr gazu + regulacja. (Auto przed wymianą tych elementów miało te same objawy) Może ktoś będzie wiedział co to może być bo ja nie mam zielonego pojęcia Pozdrawiam. Michał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachoo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nie mam lpg ale mam podobny problem, Auto ma dobre ssanie na zimnym dobrze trzyma a gdy sie zagrzeje to rzeczywiscie przy schodzeniu z obrotow mocno potrafią spasc a szczegolnie w zimie potrafil zgasnac. Czasem rowniez przy odpalaniu na cieplo od razu ma niskie obroty jalowe i slaby jest. Nie wiem moze trzeba podkrecic obroty jalowe, a moze odnosnie tego gasniecia przeczyscic przepustnice ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 poszukajcie dobrze o regulacji gaźnika ...duzo tego bylo i wydaje mi sie ze takie problemy tez ludzie mieli zwlaszcza jak maja lpg w aucie to pb im szwankuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ms90 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 ale to czemu dzieje się tylko na benzynie a na gazie jest wszystko ok ?? [ Dodano: Sro 01 Lip, 2009 22:03 ] a może to być jakiś syf w baku ? dziś zalałem jakis dodatek do benzyny SHELL i bak do polowy i jak jechałem na benzynie to za pierwszym razie przy hamowaniu do 0km/h nie zgasł ale potem już gasł za każdym razem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 bo na gazie mikser ci podaje paliwko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek84 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ja mialem podobny problem i wyszlo na pompke paliwa tez na LPG chodzil ok a na benzynie brak wolnych obrotow. Okazalo sie ze pompka paliwa nie podawala tyle paliwa co potrzebowal i teraz smiga bez problemow . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ms90 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 A może to być spowodowane zatkaną dyszą od wolnych obrotów.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.