Gość joshi Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 panowie szukam i nie mogę znaleźć kiedyś widziałem tu opis jak zdjąć zderzak z przodu tzn rozmieszczenie śrubek i takie tam. wiek ktoś gdzie to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wik Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam. Nie wiem też gdzie to jest, ale sciagnij sobie z tej strony instrukcję serwisową: http://pdftown.com/Pdf-eBook/Nissan.html?from=55 i tu jest wszystko opisane(pod nazwa "bt") A poza tym to jest proste sprawdzając po kolei wszystkie śrubki i zaczepy nic nie urwiesz przy ściąganiu: napewno musisz wyjać kierunkowskazy one sa na klik pod nimi sa po 1 sróbce i kołku, podłanczać halogeny jak masz(rozpiąć kostki) pod spodem sa chyba 2 srubki i 4 plastikowe kołki, po 1 śrubce na koncu zderzaka jak zaczyna sie błotnik, acha i jeszcze te czarne atrapy chłodnicy sa na kołkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macin Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 No tak, ale instrukcja jest z 2001 roku i po FL N16 nie ma kierunkowskazów na wcisk i jak zdjąć zderzak? W zasadzie to nie chcę go ściągnąć, ale sprawdzić czy w okolicach lewej lampy nie ma jakieś poluzowanej śrubki. Gość w serwisie stwierdził że zderzak przy lampie jest lekko opadnięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wik Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 No tak, ale instrukcja jest z 2001 roku i po FL N16 nie ma kierunkowskazów na wcisk i jak zdjąć zderzak? W zasadzie to nie chcę go ściągnąć, ale sprawdzić czy w okolicach lewej lampy nie ma jakieś poluzowanej śrubki. Gość w serwisie stwierdził że zderzak przy lampie jest lekko opadnięty. Witam. Ja rozbierałem swoją almerkę bez instrukcji i jakoś się udało, dzisiaj też ściągałem zderzaki i wszystkie osłony silnika i nadkola bo będę konserwował podwozie, najlepiej rozbierać autko pomalutku dobrze rozpatrywać się gdzie są wszystkie śrubki i kołki (rozbieraj na wyczucie ) a na pewno się uda. A rozmieszczenie śrub na pewno jest podobne jak na instrukcji, a pod kierunkowskazem jest pewno wciskany zderzak w taki uchwyt(nie wiem jak ci go opisać). Możesz włożyć rękę pod zderzak i omacać jest tam sporo miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macin Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Czyli można wymacać ten uchwyt od środka? Trzeba wsadzić rękę pod samochód a najlepiej samemu tam wleźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wik Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Czyli można wymacać ten uchwyt od środka? Trzeba wsadzić rękę pod samochód a najlepiej samemu tam wleźć? Ja ci napisałem, że chyba jest tam uchwyt a nie że tam na pewno jest, najlepiej jest wejść z latarka i badać ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macin Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Dzięki. Dziś odebrałem z naprawy jak będę go woskował to sprawdzę co tam jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.