snajper17 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Witam wszystkich. Mam taki problem. Posiadam nissana primere 2.0b kombi 2000rok (p11). Auto jezdziło dobrze przez pewien czas. Gdy auto postało dwa dni przestało jeżdzić. Silnik nie wchodzi w obroty i nie chce się rozpędzić. Mi się wydaje że jest przykręcone paliwo i on mało pali ale za to nie chce jechać. W którym miejscu znajduje się śrubka która reguluje dopływ paliwa do silnika. Proszę o pomoc.Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Przy tej pogodzie obstawiam świece i przewody wysokiego napięcia do wymiany . Tu się samemu nie reguluje ,to nie maluch . (komputer steruje składem mieszanki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mathis5288p Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Śruby brak ;p rzeczywiscie musisz się zainteresować zapłonem. Przyda sie po wymianie świec i przewodów reset kompa przez odłączenie ako na noc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper17 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 A gdzie znajduje się komputer w tym moim autku [ Dodano: Sro 01 Lip, 2009 15:54 ] autko ma automatyczną skrzynie biegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Snajper, komputer znajduje się między nogami kierowcy i pasażera, nad tunelem środkowym, mówiąc najprościej na prawo do pedału gazu. Nawiasem mówiąc, co chcesz z tym komputerem zrobić ?? Jeśli chcesz coś diagnozować to i tak podpinasz się do gniazda diagnostycznego które jest obok skrzynki bezpieczników. Ale wiesz co... wydaje mi się że jeżeli nie wiesz nawet że dawkowania paliwa w tym silniku nie ustawia sie śrubką, to chyba lepiej jednak będzie jeśli zaprowadzisz auto do diagnozy i naprawy u mechanika zamiast kombinować samemu :zdziw: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper17 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Dzięki wszystkim za pomoc niedługo powymieniam świece i przewody. [ Dodano: Sro 01 Lip, 2009 21:46 ] WYmieniłem świece i przewody i dalej to samo auto nie chce jechać. Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł.Proszę o pomoc. [ Dodano: Czw 02 Lip, 2009 19:28 ] Auto było u mechanika.zostało podłączone pod komputer i nie wylazało żadnych problemów. Pewnie to przepływomierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snajper17 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 witam ponownie.wymieniłem przepływomierz i autko śmiga jak nigdy wcześniej ..dziękuje za rady.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.