Gość overkill Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Witajcie, Mam pewien problem i to chyba dość poważny. Poniższe zdjęcie przedstawia zacisk hamulcowy a czerwoną obwódką oznaczyłem swój problem - tzn gniazdo w którym porusza sie czpień zacisku. Chodzi o to że jeden czpień ma luzy jak się nim rusza na boki - niewielkie ale ma, a drugi jest całkowicie ścisły bez luzów - obydwa wsuwają się i wysuwają bez najmniejszych oporów. Chciałem kupić zestaw naprawczy bo był zapieczony i tłoczek ciężko chodzi. Pytanie czy sens ten zestaw w ogóle kupować i czy nie muszę wymieniać całego zacisku. A może można wymienić tylko tą część w którą wchodzą te czpienie. Mam nadzieje że zrozumieliście o co mi chodzi, jak coś postaram się to jaśniej opisać. Dzięki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Chodzi o to że jeden czpień ma luzy jak się nim rusza na boki Nasmaruj go gęstym smarem i tyle. No chyba, że będą jakieś efekty stukowe przy eksploatacji. To by znaczyło, że luz jest na prawdę poważny. W ofercie powinny być same trzpienie z gumkami, ale jarzm w które one wchodzą już nie ma. Zestaw z tłoczkiem kosztuje jakieś kilkaset PLNów. Także jeśli tłoczek nie ma wżerów to po oczyszczeniu wszystkiego powinien bez problemu się wkręcać. Nabyć możesz najwyżej kompletny zacisk za... i tak nie kupisz. .Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość overkill Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Aha, dobrze tak zrobię - a może być zwykły smar grafitowy ? czy lepiej miedziany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 overkill, jest specjalny smar do tego: http://allegro.pl/item679247188_smar_do_tl..._najtaniej.html lub ATE http://allegro.pl/item674870846_pasta_mont..._firmy_ate.html - polecam ten drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość overkill Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 dzięki chłopaki !! zestaw naprawczy już kupiłem wiec będę generalną regeneracje robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.