MODEST Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Jakie klocki mozna zastosować do N16 1.8 po liftingu na przód. Czy FERODO FDB 1580 o wymiarach Length x Width x Thickness 131.7 x 58.3 x 17 będą odpowiednie? Pozdrawiam nissanmaniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Niestety nie doczekałem się na żadną odpowiedź, musiałem więc sam poszukać. A oto i efekty: Klocki FEREDO FDB 1580 nie pasują do N 16 po liftingu. Są to klocki stosowane do wszelkich odmian silnikowych Almery Tino. W katalogu EBC BRAKES znalazłem odpowiedni typ do N 16, a mianowicie DP21238 lub DP 1238/standard/, o wym. katalogowych 124x60x17. Co sądzicie o klockach tej firmy? Czekam na odpowiedź. Modest. :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Niestety nie doczekałem się na żadną odpowiedź, musiałem więc sam poszukać. A oto i efekty:Klocki FEREDO FDB 1580 nie pasują do N 16 po liftingu. Są to klocki stosowane do wszelkich odmian silnikowych Almery Tino. W katalogu EBC BRAKES znalazłem odpowiedni typ do N 16, a mianowicie DP21238 lub DP 1238/standard/, o wym. katalogowych 124x60x17. Co sądzicie o klockach tej firmy? Czekam na odpowiedź. Modest. :shock: bierz EBC naprawde dobre klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 A ja polecam troche drożesz orginały. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł ~~ Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 przy seryjnej mocy almera n16 ma świetne hamulce i wystarczają w 100%. ja też polecał oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość obla1.8 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 klocki oryginalne moze i dobre ale tarcze to syf 2-3 hamowania ze 180 i juz po nich najpierw sie robia fioletowe potem zacienkie a w koncu bija moj rekord to 20 tys km i wymiana.... obecnie EBC turbo grove + takież klocuchy mowie wam bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Znalazłem wreście klocki firmy FEREDO do mojej N16, to FDB 604 /129x56x18/. Nara Modest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaksa Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 A ja polecam troche drożesz orginały. :wink:Widze ze są tu na forum znawcy , a moze to własne doświadczenia spowodowały takie reakcję......Ja tez stawiam tylko na oryginały , na codzień jezdzę mazda 626 2.0 i probowałem roznych klocków ( kashiyama,ferodo oraz inne reklamowane na forach ) zostałem jednak przy oryginale . Hamulec jest skuteczny z duzych szybkości ( 170-180 km/h ) bez palenia się klocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Widze ze są tu na forum znawcy , a moze to własne doświadczenia spowodowały takie reakcję...... W tym przypadku są to prawie własne doświadczenia. Mój ojciec na Primerkę P11.144. Przy wymianie klocków chciał zaoszczędzic kilka złotych i kupił jakiejś tam firmy. Hamowały normalnie ale pisk jaki wydobywał sie przy tym doprowałał go do szewskiej pasji. Wymienił je dość szybko na innej firmy - trochę droższe. Efeky był identyczny jak przy tańszej wersji. Po tak złych doświadczeniach wymienił wszystko na orginały i ma święty spokój. Ja natomiast w Almerce juz nie chciałem ryzykować dziwnego zakupu i pozostałem przy orginałach w naprawdę dobrej cenie - od jednego z naszych kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Znalazłem wreście klocki firmy FEREDO do mojej N16, to FDB 604 /129x56x18/. Nara Modest ale dziwne.....takie chodzą w 1,5 przed liftem..... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 8 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Być może Moniu takie chodzą w 1.5 przed liftem. Poniżej podaję link do strony http://www.e-parts.pl/, tam można sprawdzić! :wink: Nara Modest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi