Gość cyklonit Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Mam pytanie: Czy silnik 2.2 Di N16 i Tino, to ten sam silnik ? Silnik na Allegro. Chodzi mi o to, czy pasuje do modelu Almera N16 Hatchback. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 raczej to są te same silniki bo 2.2DI to w Almerach tylko takie wkładali innego rodzaju 2.2 nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Od września 2003, były 2,2 DCi, a to już technicznie, nie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 pisałeś DI,to i ja piszę o DI,a teraz piszesz, że od września to DCI .ja wiem że to nie to samo 2.2di to 2000-2002r do września,co same litery zresztą oznaczają potem jest inny model. A sorki to kolega niżej napisał o zmianach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Nie do konca takie same. 2,2Di sa co najmiej w 2 wersjach . W Tino jest jakies ''cos'' na wejsciu kolektora dolotowego co steruje wzniosem zaworow dzieki temu ma mniej spalac ,wystepowalo to i w almerach ale byly tez almery bez tego czegos. Silnik bez tego jest znacznie dynamiczniejszy. Byly tez 2 wersje skrzyn troche inne przelozenia ,przykladowo Tino jak poleci z gorki to sie rozpedza do 200km przy okolo 4,5rpm natomiast w almerze osiagam 215 przy 4200rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 w Tino jest pompa wspmoagania sprzegla a w zwyklej Almie chyba nie ma. Na chlopski rozumi jednak silnik jest ten sam, nie wspominajac o sprzegle i skrzyni biegow ktorych wersji bylo co najmniej trzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario632 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Odnawiam temat, chodzi mi o roznice 2.2di wkladanych do Tino i almery. Jakas chyba musi byc skoro w Tino pisza ze ma 114 km a almera ma 110. Moze do Tino włożyli intercooler? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar30 Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 To sa identyczne silniki!!!!! wszystkie 2.2 to te same Nissana!! Różnią się tylko osprzętem, a co za tym idzie mocą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.