Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Problem z radiem w mojej primerce

Gość Fifek9012

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Fifek9012

Witam!!

Jestem posiadaczem Nissana Primery 2.0 benzyna z 2003 roku w kombi. Mam problem z moim radyjkiem.Kilka razy mi sie zdarzylo ze wsadziłem plyte i nie chciala wyjsc(po nacisnieciu przycisku do wysuniecia plytki radio tylko strzelalo a plyta nie wychodzila) ale po jakims czasie wyszla.Teraz jednak mam problem taki sam lecz plyta nie chce sie wysunac juz od prawie miesiaca czasu probuje ja wysunac i nic. Mial juz ktos taki problem?Jesli tak prosze o podpowiedz jak temu zaradzic i jak wyciagnac to radio zeby je naprawic lub ewentualnie podanie linku do podobnego tematu najlepiej ze zdjeciami.Mam nadzieje ze ktos mi pomoze.Z góry dziekuje:)

• 2 tygodnie później...

Miałem ten sam problem w p12 poprostu musiałem wymienić cały mechanizm a nowy wysuwania płyty koszt 190 i wszystko działa.Pozdrawiam

Zachęcam do rozebrania radyjka, moze uda się naprawić.

Ja mialem bardzo delikatne uszkodzenie, też strzelało i płyta w ogóle nie wychodziła , wystarczylo skleić obudowę mechanizmu, zębatki po prostu przeskakiwaly. Cała operacja czas 1h, koszta 3zł klej:)

Uwaga na sprężynki i delikatne zawieszenie mechanizmu (mieszki z jakimś płynem),proponuję nie używać ostrych narzędzi przy podwieszaniu mechanizmu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...