Fergul11 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Poniżej 7L nie zejdziesz , zważ że masz budę jak żagiel , stawia spory opór . patrz na wskaźnik chwilowego spalania i zobaczysz przy jakich obrotach zmieniać biegi żeby było dynamicznie i ekonomicznie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Będziesz musiał się chyba raczej przyzwyczaić. Możesz zmienić styl jazdy, ale wg mnie po pierwsze się umęczysz, a ewentualny efekt nawet nie wiadomo czy się pojawi, a jak już to może z pól litra. Niektóre auta palą mniej inne więcej. A najmniej innych użytkowników w internecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrobert Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 No tak jest sporych rozmiarow niema co koledzy napewno maja mniejsze spalanie mam go od tygodnia przejechalem jakies 1000km i srednie po miesie wypad okolo 10 na autostradzie jest troche lepiej okolo 6 czasem 6.5 jak jakis tir sie wlecze jak Wy zmieniacie biegi przy jakich obrotach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 mi średnio pali ok. 7,,2l.I chyba niżej się nie zejdzie, Zobaczymy co bedzie zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Zimą spodziewam się więcej ...tylko o ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Jak zamieniłem się z żoną znowu na auta , tzn. zabrała mi mitsubishi i przejąłem Qq to na średnim było 7.3 L/100km , teraz po miesiącu dobiłem do 7.1 L / 100km , ale wystarczy ze dwa kilometry pod górkę albo 4 osoby na pokładzie i znów mam 7.2 L albo jazda ze 140km/h . Tak więc 7.1 - 7.2 L/ 100km , a biegi .... no nie wiem zmieniam na słuch , nigdy nie patrzyłem na zegar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrobert Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 pojezdzilem troche i troche kumam niestey jazda jak emeryt jedynie rozwiiazanie zmiana biegow 2300-2500 i po miescie udalo mi sie zesc do 6.6 w trasie jest lepiej ale przy okolo 90km/h 3 tysiace obrotow nic wiecej i pali 5l tak jak poprzednik ugory napisal jedna gorka badz troszku korka i caly wysilek psu w ....pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi