walgula Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Witajcie Proszę o pomoc, bo mam problem z pilotem. Zakupiłem zapasowy pilot na allegro i podczas kodowania wg załączonej instrukcji coś musiałem skopać, bo oryginalny pilot przestał działać. Mam pytanko jak to teraz odkręcić? Jak prawidłowo zakodować pilota 5WK4 782? Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Witajcie Proszę o pomoc, bo mam problem z pilotem. Zakupiłem zapasowy pilot na allegro i podczas kodowania wg załączonej instrukcji coś musiałem skopać, bo oryginalny pilot przestał działać. Mam pytanko jak to teraz odkręcić? Jak prawidłowo zakodować pilota 5WK4 782? Pozdrawaim Przeczytaj ten temat: http://www.nissanklub.pl/?showtopic=56121&st=0&p=655965&hl=kodowanie%20pilota&fromsearch=1entry655965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walgula Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Ok, tylko problem w tym, ze moj oryginalny pilot przestal dzialac i nie mam wzorca dla zaprogramowania drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walgula Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Z tego co sie dowiedzialem, to nalezy zakodowac oba kluczyki jednoczesnie, albo przynajmnije ten stary za pomoca procedury z linka powyze, Problem w tym, ze po wejsciu w tryb kodowania i przyciskaniu guzikow otworz i zamknij nie dostaje potwierdzenia w postaci mrugniecia kierunkami. Co moze powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Z tego co sie dowiedzialem, to nalezy zakodowac oba kluczyki jednoczesnie, albo przynajmnije ten stary za pomoca procedury z linka powyze, Problem w tym, ze po wejsciu w tryb kodowania i przyciskaniu guzikow otworz i zamknij nie dostaje potwierdzenia w postaci mrugniecia kierunkami. Co moze powodem? A masz wogóle potwierdzenie wejścia w tryb kodowania (2 razy kieunki)- wszystkie drzwi muszą być otwarte z centralnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walgula Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Tak, 2 kierunkami poblyska. Wtedy biore sie za wciskanie "otworz" i 3 razy "zamknij". I wtedy juz d... Nie blyska 1 raz kierunkami:( Nie wiem co jest nie halo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Tak, 2 kierunkami poblyska. Wtedy biore sie za wciskanie "otworz" i 3 razy "zamknij". I wtedy juz d... Nie blyska 1 raz kierunkami:( Nie wiem co jest nie halo:( Sprubuj zaprogramować tylko pilota który ci działał wcześniej. Ja kiedyś z tym walczyłem i też nie mogłem zapogramować a poblem polegał na tym że puszczałem oba przyciski pilota jednocześnie a jak puściłem najpierw przycisk zamykania a potem przycisk otwierania pilot się zapogramował (czas pomiędzy puszczeniem przycisków niecała sekunda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walgula Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Ok, dzięki za podpowiedź. Pokombinuję wieczorkiem, może zadziała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walgula Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 U mnie dziala, ze tak powiem;) Stary pilot sie zaporogramowal Powoli zaczalem juz tracic nadzieje, a tu nagle zamrugal mi raz kierunkami. Natomiast nowy na razie nie chce wspolpracowac;( Mysle zeby wymienic bateryjki i wtedy pokombinowac. JDzieki za pomoc Ta sekwencja z puszczaniem najpierw "zamknij" pomogla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolega Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 na moim 5WK4 600 takrze to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walgula Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 kolego, ten filmik na youtube wymiata, mielismy z kumplami niezly ubaw przy porannej kawie w pracy, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walgula Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Wymienilem bakteryjki w drugim pilocie bo byly padniete, ale w dalszym ciagu odmawia checi zakodowania:( Stary pilocik zakodowal sie i dziala bez problemu. Macie moze pomysl z czym pokombinowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 (edytowane) Wymienilem bakteryjki w drugim pilocie bo byly padniete, ale w dalszym ciagu odmawia checi zakodowania:( Stary pilocik zakodowal sie i dziala bez problemu. Macie moze pomysl z czym pokombinowac? A masz pod kierownicą przełącznik (dzwigienka)? Jeśli tak to machnij nim najpierw (lewo/prawo) 13 razy (piknięć) na włączonym zapłonie (tryb programowania potwierdzi dwukrotnym piknięciem) a potem wciśnij tzw. valet key (ten środkowy) na pilocie. System ustawi się na programowanie pilotów. To samo powtórz dla drugiego pilota - alarm Avital. W sumie 5 minut i po robocie! Edytowane 24 Lipca 2009 przez olgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 A nowa bateryjka napewno jest dobrze włożona ?. Zakładam że pilot jest nowy - skontaktuj się ze sprzędającym powiec że rozprogamował się też stary pilot ale go zaprogramowałeś bez problemu a ten nowy niechce, może miał zwroty tych pilotów - może były wadliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi