VQPower Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Ostatnio zauwalylem ze cos mi delikatnie chrupie przy pololnej jezdzie. Slychac to tylko i wylacznie przy zmienie kierunku jazdy, tzn skret w lewo badz w prawo. Co to moze byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 witaj prawdopodobnie są to objawy zużytych przegubów napędowych-mogła ulec przedziurawieniu osłona gumowa i dostał się piasek do smaru-zwykle to to właśnie zgrzyta i "strzla" prz skręconych kołach w ruch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Michal, Mialem to samo... przeguby... Mysle ze nie musisz zmieniac calego "Axle" tylko ta gume co jest. Tanizna, chyba $80 z robocizna kosztowalo mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 20 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Choroba. Patrzylem na te gumki i sa ok. Te klamerki co je trzymaja tez sa wporzadku. Poloski tez sprawdzalem. Zero luzu. Sam nie wiem co to. A z reszta na poczatku bylo to przy skrecaniu a teraz mam nawet przy jezdzie na wprost. ale tylko i wylacznie gdy predkosc jest mniejsz jak 20 mph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 niestety nic nie trwa wiecznie czasem wystarczy jedno ziarko piasku i po ptakach :? to jest dokładnie tak jak z łożyskiem ,kiedy bieżnia ma już wrzery to nie ma zmiłuj trzeszczy i jest do wymiany - i co ciekawe ,że do takiego łożyska nie ma dostępu np. piasek (czasem wymieniam łożyska w silnikach elektrycznych i wiem coś o tym) :roll: duże obciążenia ,tarcia ,stażenie się smaru ,przeciążenia i przegub załatwiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 20 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Na razie jeszcze nie jest tak zle. Jest to jeszcze bardzo delikatne i ciche ale chcialme sie dowiedziec. mysle ze jeszcze pare tysiakow nabija na licznik zanim wymienie to cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.