Stefanopulus Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Witajcie Harcerki i Harcerze Czy ktoś z Was używa(ł) General Grabber AT2 o szerokości od 225 do 235 R16 w samochodzie o masie do 2 ton? Jeżeli tak to będę bardzo wdzięczny za opinie na temat tej gumy. Mam krótkie Terrano 2 jeżdżę najczęściej po czarnym (z do pracy + rodzinne wypady) jednak weekendy należą do stepu i wertepu Dlatego szukam opony AT, która zachowywała by się nawet odrobinę lepiej na czarnym (szczególnie śliskim, mokrym i lekko zimowym) niż typowy BFG T/A KO w terenie. Wiem, że nie ma jednej idealnej opony na wiele sezonów dlatego cudów nie oczekuję Chciałbym tylko poznać zdanie użytkowników tej opony (gdyż opinie w sieci są zgoła odmienne jedni twierdzą, że śliska inni że trzyma się drogi) Czy jest śliska? Czy rzeczywiście tak szybko się zużywa? Jak zachowuje się na śniegu oraz w błocie? Z góry dzięki za info. Czuwaj __ 1.Założyłem ten post tutaj ponieważ nie szukam opony tylko w teren 2.O Grabber AT2 nie znalazłem na forum zbyt wiele informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aqua Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Jeździłem na Grabkach w Samuraju i byłem bardzo zadowolony. Nie można porównywać tej opony do typowych zimówek bo na asfalcie może się trochę ślizgać ale jest przewidywalna i do opanowania - w głębokim śniegu rewelacja - zimówki odpadają. Na mokrym nie zauważyłem problemów z odprowadzaniem wody, ślizganiem itp. Na pewno gdybym miał wybierać oponę do jazdy w terenie i mieście to bym brał, jeśli na długie trasy i rzadziej w teren to raczej pomyślał bym o czymś na kształt Wrangler ATR, Yokohama Geolander - nieco cichsze i lepsze do asfaltu ale raczej mniej sprawne w terenie choćby z uwagi na płytszy i mniej agresywny bieżnik. GG AT2 robi wrażenie opony wytrzymałej i sprawnej w terenie i taki jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.