Gość CINEK Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 W imieniu kolegi: czy felgi stalowe 13tki o ET49 wejda na micre k11??? Jakie felgi są seryjnie montowane do tego auta (również otwór centrujący)?? Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 seryjne kolka maja 13 lub 14 cali srednicy, ET=45 i otwor centrujacy 59,1 mm. Wymienione przez Ciebie kolka beda schowane o 2 mm bardziej wiec nie powinno byc problemow. Otwor centralny jest tutaj krytyczny - wiekszy ma tylko renault 60,1. Felgi z pozostalych marek niestety nie pasuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 o temat ktorym jestem zainteresowany... no wlasnie jakie fele pasuja do micrusa ?? i co to jest ET ?? dobze ze chociash sie dowiedzialem jakiej srednicy jest otwor centrujacy,... no a tak poprstu.. do od jakich aut bada pasowaly felgi(alu) 14"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 o temat ktorym jestem zainteresowany... no wlasnie jakie fele pasuja do micrusa ?? i co to jest ET ?? dobze ze chociash sie dowiedzialem jakiej srednicy jest otwor centrujacy,... no a tak poprstu.. do od jakich aut bada pasowaly felgi(alu) 14"?? Generalnie jest tak, że pasują albo takie, ktore mają duży otwór centrujący i centruje się je pierścieniami albo felgi przeznaczone dla dwóch marek samochodów: Nissan i nomen omen Renault, który ma o 1mm większy otwór centrujący (60,1 mm) z mocowaniem 4x100mm Flegi sciągane z VW, Opli, Hond jeżeli nie mają założonych pierścieni sztucznie zmniejszających średnicę otworu na wymiar trzeba zanieść do tokarza 8) Co do ET. Mi przy szerokości 7" i ET 38 czasem tylne kola obetrą. Mają wprawdzie homologację TUV do Micry ale mam o jeden rozmiar większe opony niż zalceane (homologowane są 195/45 R 15 ja mam profil 50) Przy węższych felgach można się pokusić o ET nawet do 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Swieta racja,moje 15-stki takze mają et-38,,kiedys przeładiowałem tył,i poscinało mi opony,ba,dobrze ze nie wyrwało mi karoserii z tyłu.Teraz usztywniłem lekko tył i jest ok:)pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 a co do otowru centrującego,to mam alu z vw i musiałem roztaczac te 4mm.koszt u tokarza jakies 60zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Panowie! Ja mam do sprzedania orginalne, stalowe felgi 13" do Micry :!: Zostały mi po sprzedaży K11. Gdyby ktoś był chętny to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GugiBaoo Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 seryjne kolka maja 13 lub 14 cali srednicy, ET=45 i otwor centrujacy 59,1 mm. Wymienione przez Ciebie kolka beda schowane o 2 mm bardziej wiec nie powinno byc problemow. Otwor centralny jest tutaj krytyczny - wiekszy ma tylko renault 60,1. Felgi z pozostalych marek niestety nie pasuja. felge mozna ewentualnie podtoczyc i jesli szerokość felgi przekracz 6" to nie zmiesci sie kolo ze srubami zawiechy ET45 szerokosc 6." weszly na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam jako, że temat o felgach to się podczepię:-) Mam okazje przywieźć z Niemiec alufelgi od almery 14` z oponami 175x55. Czy bez problemu założe je do Micrusa? Nie będą tarły na zakrętach i przy większym załadowaniu auta??? Jakiej szerokości są standardowe alufelgi do almery 1 generacji? Chodzi o taki wzór: Niestety musze zapłacić zanim je przymierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Będą pasowały jeżeli nie są od GTi. Jeżeli mają rozstaw 4x100 to będzie OK a co do obcierania to raczej nie masz się o co martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Modele z silnkami SR20 mają rozstaw 4x114 nie 4x100. Wszystkie pozostałe mają rozstaw 4x100 czyli dokładnie taki jak w Micrze. Przykładem jest chociażby ADEX, który chciał na Micrę włożyć fele od Setki GTi KUMIEGO i się nie dało bo rozstaw był nie taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi