Gość maaalgos Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam, chcialabym przełożyć tylną wycieraczkę, aby nie dzieliła szyby na 2 części, a zamiast tego "leżała" na dole (zamierzam nakleic reklamę na tylną szybą i głupio będzie wyglądać z wycieraczką przez środek). Odkręciłam nakrętkę ze śruby i co dalej, bo nie mogę jej zdjąć ? (p.s. jeśli był podobny temat, to proszę mi podać na której stronie, ponieważ wyszukiwarka forum nie działa poprawnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Witaj, ściągałeś może kiedyś przednie wycieraczki? One też schodzą dość ciężko. Fajną sprawą są ściągacze do wycieraczek, ale ja nie posiadam. Po odkręceniu śrub trzeba umiejętnie podważyć ramię wycieraczki przy śrubie, żeby wyciągać ją idealnie równolegle do osi śruby. Generalnie trzeba użyć trochę siły. Zaaplikuj solidną dawkę WD-40 albo jakiegoś zamiennika-ostatecznie Cola, odczekaj chwilę a później spróbuj ściągać. Ja podważałem dużym płaskim śrubokrętem owiniętym w szmatkę. Tylną też zdejmowałem w analogiczny sposób, ale zeszła o niebo lżej niż przednie. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spens1988 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam, chcialabym przełożyć tylną wycieraczkę, aby nie dzieliła szyby na 2 części, a zamiast tego "leżała" na dole (zamierzam nakleic reklamę na tylną szybą i głupio będzie wyglądać z wycieraczką przez środek). Odkręciłam nakrętkę ze śruby i co dalej, bo nie mogę jej zdjąć ? (p.s. jeśli był podobny temat, to proszę mi podać na której stronie, ponieważ wyszukiwarka forum nie działa poprawnie) Jeżeli ściągniesz już wycieraczkę tak, jak opisał to kolega wyżej to po "położeniu" jej na dole i włączeniu wycieraczki będzie ona pracowała przecież poza szybą (powyciera ci rejestrację ). Trzeba by było odwrócić bieg jej pracy i byłoby ok, jednak nie wiem jak to wykonać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Nie jestem do końca pewien bo nie wiem jaki jest silnik przy tylnej wycieraczce ale zamiane biegónów na silniku powinna załatwić ten problem. Bedzie się kręcił w druga stronę - przynajmniej teoretycznie. Ale teraz pytanie czy kolega ma 3 stop na górze (czy ma lotkę od GTI na tylnej klapie) bo jak ma na dole i połozy wycieraczkę to się niebiescy moga przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek_1983 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam, chcialabym przełożyć tylną wycieraczkę, aby nie dzieliła szyby na 2 części, a zamiast tego "leżała" na dole (zamierzam nakleic reklamę na tylną szybą i głupio będzie wyglądać z wycieraczką przez środek). Odkręciłam nakrętkę ze śruby i co dalej, bo nie mogę jej zdjąć ? (p.s. jeśli był podobny temat, to proszę mi podać na której stronie, ponieważ wyszukiwarka forum nie działa poprawnie) Ja też chciałem zdjąć wycieraczki w celu odświeżenia ich ramion czarnym , matowym sprayem ale tylnej mi się nie udało nawet z pomocą wd 40 więc postanowiłem z nią nie walczyć bo bałem się że jeszcze uszkodzę silniczek he he. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgaz Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Da się to zrobić jak w mojej ale qrde już nie pamiętam jako to tam przestawialiśmy w każdym razie trzeba było rozebrać silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.