blacksentinel Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Witam. Co ile tys. km powinno się wymieniać pasek rozrządu w silniku CD20 (2.0 diesel bez turbo) ? I jakie marki pasków polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reeg Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Teoretycznie co 90tyś (zalecenia producenta). Jestem teraz w trakcie wymiany rozrządu, tzn kupiłem właśnie częsći, wybieraj cześci Japońskie. Ja kupiłem: paski - Mitshuboshi rolki (3szt) - NSK/NTN Całość "zestawu" około 350 ze zniżką w Intercarsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Co ciekawe ten sam silnik i kilka różnych wartości wymiany. Była dyskusja w dziale Sunny czy co 60kkm czy 90kkm czy co cztery lata. W Sunnym zmieniałem co 60kkm i w CD20T w P11 też zmieniam co 60kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Co 90 kkm to jedynie paski z salonu i to też bym nie ryzykował. Serwis daje niby gwarancję na tyle, ale jak Ci zawory pognie i tłoki wyjdą bokiem to zawsze coś znajdą, że to inny powód. Koszt wymiany w ASO to jakieś 1200 zeta Co do zestawu Mitsuboschi z rolkami NSK to sam na takim jeżdżę. Po 60kkm albo i przy 50kkm robię wymianę bo nie jestem hazardzistą. Jak kupowałem swoje w motorsystem Białystok GG 3981032 tel 085 664 92 77Prowadzą sprzedaż na allegro. Koszt około 200. Po co płacić 400 za to samo Co za głupotą jest stwierdzenie że wymiana co 4 lata. Kolega na TAXI robi rocznie 50kkm. Jak by czekał 4 lata, to raczej by się nie doczekał Z kolei inni jedzą tylko do kościoła i trzymają całą zimę w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Co za głupotą jest stwierdzenie że wymiana co 4 lata. Kolega na TAXI robi rocznie 50kkm. Jak by czekał 4 lata, to raczej by się nie doczekał Z kolei inni jedzą tylko do kościoła i trzymają całą zimę w garażu Zapewne te 4 lata są dla niedzielnych kierowców którzy robią poniżej 10kkm w roku. P.S. Nie jestem taksówkarzem i też robię ok.50 kkm rocznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chmielo Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 U mnie pierwsza wymiana po 90tys.Następna była po 86tys.zestaw mitsu itd.(tak robił poprzednik) Ja jak bym miał wymieniać sam ,to bym z tchórzył juz dawno i wymienił po 60-70 tys.(dla własnego spokoju) Znam przypadki w rodzinie, że 60tys nie wytrzymywały paski lub rolki.Znajomi w Voyagere po wymianie głowic założyli stary łańcuch rozrządu, to tydzień temu na trasie łopatą Chrayslera musieli zbierać Lepiej wymieniać za wczasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.