Gość siuntek Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam, Mam pytanie, od jakiegoś czasu zauważyłem, że podczas jazdy na obojętnie na którym biegu przy obrotach ok 1800 do 2000 słychać lekkie popiskiwanie z silnika, czy może ktoś mi podpowie co może być przyczyną tego drażniącego odgłosu???? Druga sprawa, podczas hamowania z większych prędkości słychać bądź też podczas jazdy z większą prędkością słychać huczenie z tyłu, na mój gust to wina łożysk ale czy ktoś ma inne propozycje???Byłem pytać się mechanika i powiedział mi że w primerach nie wymienia się łożyska tylko trzeba wymienić wraz z piastą a to kosz 500zl za sztukę, może ktoś potwierdzi tą diagnozę bądź też ma inna propozycje???? Z góry dzięki za podpowiedzi!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMMY1981 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam, Mam pytanie, od jakiegoś czasu zauważyłem, że podczas jazdy na obojętnie na którym biegu przy obrotach ok 1800 do 2000 słychać lekkie popiskiwanie z silnika, czy może ktoś mi podpowie co może być przyczyną tego drażniącego odgłosu???? Druga sprawa, podczas hamowania z większych prędkości słychać bądź też podczas jazdy z większą prędkością słychać huczenie z tyłu, na mój gust to wina łożysk ale czy ktoś ma inne propozycje???Byłem pytać się mechanika i powiedział mi że w primerach nie wymienia się łożyska tylko trzeba wymienić wraz z piastą a to kosz 500zl za sztukę, może ktoś potwierdzi tą diagnozę bądź też ma inna propozycje???? Z góry dzięki za podpowiedzi!!!!!!! WITAM.Jeśli chodzi o huczenie może to być łożysko lub opona.Ale nie musi to być przy hamowaniu.Sprawdż to podczas równomiernej jazdy przy różnych prędkościach. Tydzień temu zmieniałem łożysko.Łożysko+piasta z abs kosztowało 550 zl także upewnij sie że nie jest to wina opony.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 dokładnie jak kolega wspomniał, sam tak wymieniłem łożyska, a huczenie przeszło dopiero z wymianą opon ;-) Jeśli huczenie występuje tylko przy hamowaniu to przyjrzał bym się raczej hamulcom z tyłu, łożyska raczej jak już wyją to zawsze ;-), opona może hałasowac przy hamowaniu, spróboj w czasie jazdy zaciągnąc troche ręczny. koszt zakupu piasty jest niestety spory, ja założyłem najtańsze jakie były w Intercarsie, ich marne JC, ale działają na szczęście dobrze, koszt to 300zł / sztuka moim zdaniem to coś z hamulcami lub opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siuntek Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dzięki wielkie, przy najbliższej okazji u mechanika sprawdzimy to na trasie i niech on oceni co to jest dokładnie, ale dzięki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 A popiskiwanie z silnika to mogą być paski sprawdź naciąg i ich stan może trzeba wymienić na nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siuntek Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dzięki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.