VQPower Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 a co to jest w naszych VQ30DE (4-gen) to co sie otwiera przy wiekszym obciazeniu? to nie jest wlasnie do zmiany dlugosci kolektora dolotowego? lol zapomnialem ze wy w polsce. Tak zgadza sie europejska wersja VQ ma zmienna faze dolotu. w wersji US VQ zmienna faze dolotu dostalo dopiero w 2000 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 wiem ze ten zawor nie otwiera sie od obrotow tylko od obciazenia, moge do 6tys wkrecic maximke i sie nie ruszy ale jak mocno dam po gazie to otwiera sie od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 w DEK otwiera sie na obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 to w koncu jaka jest miedzy nimi roznica? DEK a DE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 to w koncu jaka jest miedzy nimi roznica? DEK a DE? DE wersja EU kolektor ssacy o zmiennej fazie wykonany z aluminium DE wersja US zwykle kolektor ssacy bez zadnych wxtra diwajsow DEK - plastikowy kolektor ssacy ze zmienna faza dolotu - wtryski 320ccm vs 270cc w DE - lzejsze tloki vs DE - bardziej agresywne walki wydechowe vs DE - niektore wersje z rocznika 01 byly kompletnie pozbawine EGR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 DEK- plastikowy kolektor ssacy ze zmienna faza dolotu - wtryski 320ccm vs 270cc w DE - lzejsze tloki vs DE - bardziej agresywne walki wydechowe vs DE - niektore wersje z rocznika 01 byly kompletnie pozbawine EGR No w koncu czarno na bialym czyli juz wiem o co chodzi Dzieki WielkiWacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczar Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 taka maxima z 2000r i wyzej czyli tak wyglądająca: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2859579 On ma zmienny dolot,chyba taki jak ty Wacu miałes kupiony(widać na zdjeciu w aukcji,czarny,tylko nie wiem czy aluminium czy plastik),ale mam pytanie: ona tez ma wieksze wtryski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Plastik ale fajna maximka tylko cena nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 taka maxima z 2000r i wyzej czyli tak wyglądająca: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2859579 On ma zmienny dolot,chyba taki jak ty Wacu miałes kupiony(widać na zdjeciu w aukcji,czarny,tylko nie wiem czy aluminium czy plastik),ale mam pytanie: ona tez ma wieksze wtryski? tak ona posiada plastikowy kolektor, zmienna faze dolotu i wieksze wtryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi